Baan Classic start en eindigt met een knal

| 05-06-2015

Roy Hoornweg van AV Passaat heeft vrijdagavond de BB-lopers Baan Classic op zijn naam geschreven. Tijdens de baanloop over 5 kilometer, in het kader van het 5-jarig bestaan van de BB-lopers, liet Hoornweg zien dat héél hard lopen onder warme weersomstandigheden prima mogelijk is. De winnaar liet de klok stilstaan na veertien minuten en zeventien seconden.

© W2fotografie.nl
© W2fotografie.nl

Op de atletiekbaan van PEC 1910 ging Roy Hoornweg eigenlijk van start als haas voor hardlooptalent Bart van Nunen, die in een tijd van 14:26 zijn clubgenoot net voor zich moest dulden. Zwollenaar en BB-loper Arne Mulder kwam ruim een minuut later als derde over de finish in 15:29. De nummers één, twee en drie liepen in de eerste serie van de BB-lopers Baan Classic, die van het ene uiterste over ging in het andere. De eerste drie series kampten nog met een drukkend warm klimaat, terwijl de vierde en tevens laatste serie zelfs moest worden afgelast wegens hevige regenbuien en flink wat donder en kabaal door het onweer.

Het verwachte onweer maakte de wedstrijdspanning voor de organiserende vereniging BB-Lopers net iets groter. De baanloop werd voor de eerste keer georganiseerd en trok bijna honderd deelnemers. De wedstrijd werd opgeluisterd door niemand minder dan speaker Henk Borgmeijer. BB-Loper Joep Emmen (16:09) en Geart Jorritsma van AV Horror uit Sneek (16:10) maakten bij de mannen senioren de top vijf compleet. In de categorie 35-plus liep Henry Rutgers uit de BudgetBestrating-groep naar de winst. En met zijn 15:46 was hij bovendien sneller dan Emmen en Jorrtitsma. De Zwolse dames Tess Boekema en Lieve Tollet klokten met respectievelijk 19:04 en 19:14 keurige tijden.

© W2fotografie.nl
Hardlopen, Tess Boekema, BB-lopers, Arne Mulder, Joep Emmen, Lieve Tollet, BB-lopers Baan Classic

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws