Autisme Sportief verder onder nieuwe naam

| 10-01-2014

Stichting Empower is vanaf heden de nieuwe naam van Stichting Autisme Sportief. De naamsverandering is grotendeels ontstaan dankzij de groei van de organisatie, waardoor de oude naam de lading niet meer dekte. “Zowel de nieuwe naam als het nieuwe logo laat zien waar de organisatie sterk in is”, zo laat de stichting weten.

© Henry Dijkman

Stichting Empower staat voor positiviteit en zet mensen in hun kracht. De werkwijze van de stichting blijft gelijk. De begeleiders creëren een veilig pedagogisch basisklimaat voor mensen met een autisme spectrum stoornis, maar ook voor de mensen in hun directe omgeving. Dankzij de persoonlijke aandacht ontstaat sneller ruimte voor ontwikkeling op een veilige en prettige manier. Door de werkwijze van Stichting Empower ontstaat een bijzondere wisselwerking tussen alle betrokkenen. “Dat biedt voordeel voor iedereen. Want alle betrokkenen worden in hun eigen kracht gezet, ook onze eigen begeleiders. We houden in alles rekening met onze doelgroep”, vertelt Wilco Voulon, het gezicht van de stichting.

Daar waar de dienstverlening van de stichting zich in eerste instantie concentreerde op het aanbieden van alleen sportactiviteiten, wordt tegenwoordig een brede vorm van ondersteuning en begeleiding aangeboden. Sport en een gezonde levensstijl blijven daarbij belangrijke middelen, maar de begeleidingsmogelijkheden zijn veel uitgebreider geworden. Voulon legt uit: “Stichting Empower biedt ondersteuning en begeleiding aan jongeren, studenten en volwassenen met een autisme spectrum stoornis. Dat kan gaan om ondersteuning bij vrijetijdsbesteding, maar ook om begeleiding op woonlocaties en logeeropvang.”

De doelgroep is voor de stichting uitermate belangrijk, zo heeft zij ook een rol gespeeld bij de totstandkoming van de naamswijziging. “De oude naam wekte ten onrechte bij veel mensen een verkeerde reputatie op. Bijkomend voordeel is dat we met onze nieuwe naam niet alleen beter uitdragen wat we doen, maar ook dat we de vooroordelen en het veroordelen beperken”, legt Voulon uit. Meer informatie over de stichting is te vinden op de nieuwe site www.stichtingempower.nl.

Wilco Voulon, Stichting Empower

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws