Autisme Sportief organiseert sportweek

| 28-08-2012

Stichting Autisme Sportief organiseert in de herfstvakantie (maandag 22 oktober tot en met zondag 28 oktober) een sport- en recreatieweek voor kinderen met een autisme spectrum stoornis. In die week kunnen deze kinderen kennis maken met verschillende sporten, terwijl ze logeren op een prikkelvrije locatie.

De doelstelling van de sport- en recreatieweek van Stichting Autisme Sportief is dat de kinderen en jongeren op een prikkelvrije locatie kunnen ervaren welke sport en/of recreatie-activiteit het best bij ze past en anderzijds zijn ze er letterlijk en figuurlijk ‘even uit’ onder leiding van professionals. Tijdens deze week worden verschillende sporten aangeboden, waar kinderen en jongeren uit kunnen kiezen: kanoën, klimmen, mountainbiken, boogschieten, paardrijden, hardlopen, voetballen en fitness. De deelnemers aan deze week overwinnen angsten of barrières die ze bij bepaalde sporten kunnen ervaren. Hierdoor krijgen ze een positiever zelfbeeld en hebben een belangrijke succes ervaring.

Stichting Autisme Sportief heeft in Dalfsen op buitenplaats Gerner permanent een prikkelvrije locatie ter beschikking. Vanaf deze aan de bosrand gelegen plek verblijft men van maandag tot met zondagavond en dit is tevens het vertrekpunt van alle activiteiten. Zo zullen de kinderen een boswandeling en een mountainbiketocht maken in de bossen van Dalfsen. Daarnaast kan men mee doen aan een zorgvuldig samengesteld klimprogramma met alle veiligheidsaspecten bij Klimpark Adventure World Nijverdal. Het kanovaren zal plaats vinden in en rond Zwolle.

Stichting Autisme Sportief wil zoveel mogelijk kinderen en jongeren in de gelegenheid stellen om aan deze week mee te kunnen doen en heeft daarom extra vrijwilligers gevonden om dit mogelijk te maken. Er is nog plaats voor deelname. Meld je aan via infono@spmautismesportief.nl. Neem voor meer informatie contact op met Wilco Voulon: infono@spmautismesportief.nl.

Stichting Empower

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws