Autisme Sportief ontvangt flink geldbedrag

| 03-07-2012

De Zwaluwen Jeugd actie heeft een eenmalige subsidie ter waarde van 3924 euro verleend aan de stichting Autisme Sportief. Met de subsidie heeft stichting Autisme Sportief materiaal aangeschaft om kinderen en jongeren met een vorm van autisme nog beter in de sport en recreatie behoefte te kunnen voorzien. Het bedrag werd bij elkaar gevoetbald door jeugdspelers van voetbalvereniging HTC.

De Stichting Autisme Sportief verzorgt onder andere sport en recreatie voor kinderen en jongeren met een vorm van autisme. Dit doet de stichting, omdat net als een ieder ander, de persoon met een vorm van autisme ook graag zijn vrije tijd goed wil besteden. Echter is het door zijn of haar stoornis niet altijd mogelijk deze zelfstandig te organiseren of te plannen en is het moeilijk om voor ervaren begeleiders te zorgen. De districtscoördinator van de Zwaluwen Jeugd Actie, de heer Meekers, gaf mede hierom bij de Stichting aan dat zij in aanmerking konden komen voor een eenmalige subsidie, die Autisme Sportief uiteindelijk ook toekwam.

Uit handen van districtscoördinator Ton Meekers en een drietal jeugdspelers van de Zwolse voetbalvereniging sv HTC, mocht Wilco Voulon, oprichter en coördinator van stichting Autisme Sportief, een cheque van 3924 euro in ontvangst nemen. “Stichting Autisme Sportief is de Zwaluwen Jeugd actie in het algemeen en de jeugdspelers van HTC die het geld bij elkaar hebben gevoetbald in het bijzonder, erg dankbaar. Van dit geld kunnen wij weer benodigde spullen kopen, zoals enkele kano’s met veiligheidsmateriaal en extra mountainbikes met daarbij veiligheidshelmen”, laat de Stichting Autisme Sportief dankbaar weten.

HTC, Stichting Empower

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws