Autisme Sportief breidt begeleiding al uit

| 10-10-2011

Het gaat goed met Autisme Sportief. Het initiatief van Zwollenaar Wilco Voulon blijkt slechts vier maanden na de opstart aardig succesvol te zijn. Om kinderen en jongeren in het autistisch spectrum tijdens sport en recreatie te voorzien in begeleiding, blijkt een antwoord te zijn op een specifieke hulpvraag. Persoonlijke aandacht staat bij Voulon centraal. Zorginstellingen, re-integratiebureaus, scholen, sportverenigingen en particulieren wisten Autisme Sportief al te vinden.

© Henry Dijkman

Door de groeiende vraag na de eerste vier maanden heeft inmiddels ook al uitbreiding plaatsgevonden in de activiteiten van Autisme Sportief. Om in de behoefte van paardrijden en zwemactiviteiten te kunnen voorzien, zijn enkele professionele trainsters aan het begeleidingsteam toegevoegd. Mieke van der Sloot zal de zwemlessen verzorgen. Zij is werkzaam in de kinderrevalidatie en heeft zelf als waterpolospeelster aan vier WK’s en drie EK’s deelgenomen. Managehouder en gediplomeerd paardrijdinstructrice Susan Houtzeel heeft naast de benodigde pedagogische kwaliteiten ook de nodige ervaring als instructrice opgedaan. Zo heeft ze gereden bij Jeroen Dubbeldam en bij John Whitaker in Engeland. Op korte termijn zal personal trainster Sylvie Moossdorff ook namens Autisme Sportief bootcamp clinics verzorgen voor jongeren met ADHD op scholen en instellingen.

De vraag naar begeleiding bij sport en recreatie voor kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis is enorm. “Aan de ene kant is dit voor mij erg prettig om op deze wijze te ervaren dat ik kan voorzien in de behoefte,” vertelt Wilco Voulon, “maar aan de andere kant blijkt dat er nog niet voldoende voorzien wordt in de behoefte voor deze kwetsbare doelgroep. Het enthousiasme van ouders, ambulante begeleiders en instellingen enerzijds en het plezier en de vreugde van de jongeren die momenteel begeleid worden anderzijds geven ontzettend veel voldoening. Er is niets mooier om na vier weken een zorg coördinator aan de telefoon te hebben die aangeeft dat er een positieve ontwikkeling is en dat het zelfvertrouwen van de desbetreffende jongere is toegenomen.”

Wilco Voulon, Stichting Empower

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws