Atleten THOR winnen in koud Gendringen

| 05-02-2018

De THOR Zwolle-atleten Gwen Kelderman en Eric van den Ham hebben afgelopen weekend de survivalrun in Gendringen op hun naam gezet. Kelderman was de sterkste in de jongste jeugdcategorie, terwijl Van den Ham de zege bij de veteranen opeiste. Overall werd Van den Ham zevende.

De deelnemers in Gendringen kregen zaterdag een 9 kilometer lang parcours voor de kiezen, met veel afwisseling in ondergrond. De race begon op de atletiekbaan en ging vervolgens over zand-, bos-, en akkerpaden. Merijn Stroomberg gaf bij de JSR-A het goede voorbeeld door als vijfde te finishen. Op de korte survivalrun ging het deelnemersveld zoals gewoonlijk hard van start. Hugo Martijn en Eric van den Ham nestelden zich op deze afstand bij de top van Nederland, door respectievelijk als twaalfde en zevende te eindigen. Voor Van den Ham was de zevende plaats voldoende om als eerste veteraan over de streep te komen.

Op zondag waren de weersomstandigheden iets anders en dat speelde vooral de midden-lange survialrun en de lange survivalrun parten. Op de negende hindernis ging bijna iedereen kopje onder en dat zorgde voor gripverlies. Desondanks werd Alexander van Dalfsen op de lange survivalrun knap veertiende en ook op de midden-lange survivalrun deden er verschillende Thorianen mee. Thomas Bervoets gleed al snel onderuit op het parcours en blesseerde zich flink, maar werd toch 35ste. Thom van Cappellen wist ondanks een enkelblessure een prachtige vijftiende plek te behalen, terwijl Dries Kelderman 27ste werd. Hij kwam tien seconden tekort voor het podium.

Survival, THOR Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws