Atleten PEC domineren Wim Petersloop

| 31-10-2011

Een totaal van 170 atleten hebben zondag deelgenomen aan de Wim Petersloop, de start van het NOVON Recreatieloopcircuit seizoen 2011-2012 georganiseerd door PEC 1910. Er konden onder prima loopomstandigheden diverse afstanden gelopen worden, variërend van 1.500 meter tot vijftien kilometer. Op de vijf kilometer was PEC-atleet Joep Emmen de snelste, Bas Boekema kwam als eerste over de streep op de tien kilometer, terwijl Mark Hakbijl op de vijftien kilometer zegevierde.

De lopers gingen over een parcours van vijf kilometer, dat één, twee of drie keer moest worden afgelegd. Emmen kwam op zijn afstand, de vijf kilometer, als eerste over de streep. Hij had een ruime voorsprong op PEC'ers Harold van de Enk en Robin Veldhuis. Linda Eektimmerman kwam bij de dames als eerste binnen in 22.12. Twee minuten later kwamen Marianne Reuvekamp en Loes Visscher vlak achter elkaar binnen op plek twee en drie.

Op de tien kilometer won Bas Boekema in een tijd van 37 minuten en 27 seconden. Roel-Jan Heeringa, die lange tijd voor de overwinning leek te gaan, kwam als tweede over de streep in 37.45. In het Westeveldse bos zette Boekema zijn beslissende demarage in, waardoor Heeringa genoegen moest nemen met plek twee. Charlotte Montouban was bij de dames de eerste die na twee rondes de finish wist te passeren in een tijd van 45.32. Tweede en derde werden Larissa van Essen en Yvette de Vos.

PEC-ers Hans Wieltink en Jeroen Driehuis werden op de langste afstand, de vijftien kilometer, tweede en derde. Zij konden Mark Hakbijl, die na ruim 57 minuten finishte, niet volgen. Bij de dames was er op deze afstand één deelneemsters. Ilona Bolks won dan ook in een tijd van 1:15.20. Alle uitslagen staan verzameld op de website van AV PEC 1910.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Joep Emmen, Jeroen Driehuis, Bas Boekema

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws