Atleten PEC 1910 winnen veldloopklassement

| 17-02-2019

De Zwolse atleten Bas de Jong, Thomas Reining en Tessa Harbrink hebben ieders in hun eigen leeftijdscategorie het klassement gewonnen van de Gelders-Overijsselse Crosscompetitie. De drie atleten van PEC 1910 wisten drie wedstrijden van het circuit te winnen, waaronder zaterdag de afsluitende wedstrijd in het bos bij Hattem.

© Jan Burgman Fotografie

Deelname aan deze wedstrijd in Hattem was een voorwaarde om te worden opgenomen in de einduitslag van het klassement. De Jong liep ontspannen naar de winst bij de junioren A. “Bas heeft vorige week het NK 10 kilometer op de weg gelopen en volgend weekend wil hij goed presteren op het NK cross, dus ik had hem de opdracht meegegeven niet voluit te gaan en de wedstrijd als training te beschouwen”, vertelt trainer Ben van Boven. De Jong debuteerde vorige week bij het NK in Schoorl op de 10 kilometer in een knappe tijd van 33 minuten en 39 seconden. Daarmee werd hij tiende bij de A-junioren en liet hij zien in goede vorm te verkeren.

C-junior Thomas Reining had op de finishlijn bijna een minuut voorsprong op de rest van het veld. “Op de heuvel had ik het wel zwaar”, zegt Reining, die op het heuvelige parcours vooral de strijd met de elementen was aangegaan. Tessa Harbrink, net als Reining C-junior, had de opdracht meegekregen behouden te starten en in het tweede deel het tempo op te voeren. Zo pakte Harbrink de koppositie. Haar concurrente uit Hardenberg liep lange tijd in haar voetsporen mee. “Daar werd ik wel zenuwachtig van”, erkent Harbrink, die uiteindelijk het verschil maakte door in de slotfase met lange passen de Trijselenberg af te snellen.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
PEC 1910, Hardlopen, Bas de Jong

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws