Atleten PEC 1910 winnen crosscompetitie

| 18-02-2018

PEC 1910-atleten Thomas Reining en Bas de Jong hebben zaterdag de Gelders-Overijsselse crosscompetitie op hun naam gezet. C-junior Reining was al zeker van de overwinning in het eindklassement, terwijl B-junior De Jong er in Kraggenburg nog voor moest strijden. Hij won de slotwedstrijd en pakte daarmee ook de eindzege.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

De Jong moest de strijd aangaan met Almeloër Hakim Riadi en deed dat aan de hand van een uitgedacht strijdplan. “Ik wist dat ik de wedstrijd van begin af aan hard moest maken. Dat was mijn enige kans om hem los te lopen”, vertelt De Jong, die in die missie slaagde. In de laatste ronde maakte hij het verschil en met een voorsprong van vijftien seconden won hij de wedstrijd. Tweedejaars D-junior Ids Peenstra won verrassend zilver in het eindklassement, terwijl er brons was weggelegd voor Tessa Harbrink. Ze dankten deze klassering aan een sterk optreden in Kraggenburg, waar ze allebei als tweede over de meet kwamen.

Bij de eerstejaars D-junioren stonden er liefst twee PEC-atleten op het podium. Boyd Steur pakte de tweede plaats en daarmee ook het zilver in het eindklassement. Hij werd op de voet gevolgd door clubgenoot Lukas Smit, die een bronzen beker in ontvangst nam. Bij de mannen senioren korte cross pakte Lars van Surksum de vierde plek en dat was eveneens goed voor een derde plaats in het klassement. Arne Mulder pakte de dagwinst bij de senioren en moest alleen een master (35+) voor zich dulden. “Het ging goed”, zegt Mulder. “Ik liep op een lekker ritme, maar stapte in de laatste ronde in een gat en viel. Daarbij verloor ik mijn schoen. Hoewel ik op één schoen verder liep, kwam ik toch nog heel dicht bij koploper Erik Driesen.”

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
Atletiek, PEC 1910, Hardlopen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws