Atleten PEC 1910 succesvol in Kampen

| 14-01-2018

De jeugdtak van atletiekvereniging PEC 1910 heeft zich tijdens het Gelders-Overijssels Crosskampioenschap van haar beste kant laten zien. In totaal behaalde de Zwolse club in Kampen drie gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles. “Ik heb door een blessure nauwelijks kunnen hardlopen, maar blijkbaar heeft het fietsen mijn conditie goed gedaan”, vertelt Malou Eisen, winnares bij de meisjes A-junioren.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Niet alleen bij de meisjes A-junioren was er Zwols succes, want ook bij de jongens C-junioren zegevierde er een PEC-atleet. Thomas Reining sloeg halverwege de wedstrijd een gat en won met grote overmacht. “Voor mijn gevoel heb ik de hele wedstrijd hetzelfde tempo gelopen en zo liep ik vanzelf bij de nummer twee weg”, zegt Reining. De twee jaar jongere Julien Jansen, die net als Reining knap achtste werd bij de nationale Sylvestercross in Soest, liet ook ditmaal zijn flinke progressie zien en greep in zijn leeftijdscategorie de zege. Bij de meisjes B-junioren was er zilver voor Minke Nijhuis, terwijl de D-junioren Ids Peenstra en Boyd Steur respectievelijk brons en zilver wonnen.

Bas de Jong won het brons bij de jongens B-junioren. “Crossen ligt mij eigenlijk niet zo en dan zeker niet zo’n bochtig parcours als dit. Doe mij maar een wegparcours, zoals vorige week in Dubai”, vertelt De Jong, die vorige week tijdens een vakantie in Dubai een juniorenwedstrijd over 8 kilometer liep. Senior Lars van Surksum greep net naast de medailles op de korte cross. Van Surksum blikte realistisch terug op zijn wedstrijd. “Vorig jaar liep ik bij deze crossen zo rond de tweede, derde plaats en ik dacht even dat er nu ook een derde plaats in zou zitten. Dat lukte helaas niet, maar voor nu ben ik toch tevreden met een vierde plaats.”

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
Atletiek, PEC 1910, Hardlopen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws