AsRENdorp oogt als een waar wijkfeest

| 23-06-2015

Assendorp maakt zich deze week op voor de tweede editie van de AsRENdorp. Het hardloopevenement staat voor zondag op de rol en belooft weer een groot spektakel te worden. Hardlopen is het hoofddoel, maar daarnaast moet de hele wijk in een feeststemming komen. “Het is belangrijk dat iedereen plezier gaat hebben. Als dat lukt, dan zijn wij dik tevreden”, meldt mede-organisator Frankwin Mussche.

© Annet van Raalten

Het relaas na afloop van de eerste editie was duidelijk. De organisatie was dik tevreden. Niet alleen over de hardloopwedstrijd, maar ook over het randgebeuren. Muziek op het Assendorperplein, het nodige vertier voor de kleinsten en een uitstekende sfeer langs het parcours. Een flink feestgedruis, bijna te vergelijken met Koningsdag. Voor de editie van komende zondag hopen de organisatoren op niets anders. De eerste voortekenen zijn in ieder geval goed. “Het wordt allemaal weer net iets groter”, vertelt Mussche. “Er is weer muziek op het plein, voor de kinderen wordt er van alles georganiseerd en langs het parcours staan DJ’s. De AsRENdorp groeit langzaam door. We zetten steeds een stapje verder.”

Het hoofdprogramma bestaat nog altijd uit het hardlopen. Kinderen kunnen deelnemen aan een 800 of 1.600 meter lange KinderREN, terwijl de ouderen kunnen kiezen voor 5 of 10 kilometer. Die twee afstanden zijn in trek. “We hebben al 750 inschrijvingen en dat is dertig procent meer dan vorig jaar. De grens ligt op 900”, zegt Mussche. De organisatie heeft daarnaast besloten om nog een onderdeel toe te voegen: de AsROLdorp. Een wedstrijd voor rolstoelers, die gaat over het parcours van de KinderREN. “Wij willen het evenement voor iedereen toegankelijk maken. In samenwerking met SportService Zwolle zijn we zodoende tot deze toevoeging gekomen. De aanmeldingen stromen nog niet binnen, maar dat kan nog komen.”

© Annet van Raalten

De aanmeldingen voor de 5 en de 10 kilometer stromen zogezegd dus wel snel binnen. Het merendeel van de lopers komt uit de regio Zwolle, maar ook zijn de deelnemers afkomstig uit andere delen van het land. “Inmiddels komen ze uit 37 verschillende plaatsen. Van de week ontvingen we zelfs een inschrijving uit Geertruidenberg”, meldt Mussche, die onder andere Jos Verdaasdonk en Lauri Weijkamp als grote favorieten tipt. Over eindtijden wil hij echter niets zeggen. “Dat is voor ons echt van ondergeschikt belang. Wij willen de wijk een mooi evenement schenken, waar een ieder het naar zijn zin heeft. Dat is en blijft het allerbelangrijkste.”

Hardlopen, Frankwin Mussche, AsRENdorp

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws