AsRENdorp is een prooi voor Kibrom Hadgu

| 30-06-2019

Kibrom Hadgu heeft zondag de zesde editie van de AsRENdorp op zijn naam gezet. De Zwollenaar liep de 10 kilometer in een tijd van 35 minuten en 48 seconden en was daarmee verreweg de snelste van het veld. Bij de vrouwen ging de zege naar Sarah-Lynn Reuver, die ook al oppermachtig was.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Hadgu declasseerde de concurrentie, want op de Fysiomobilae 10 kilometer was hij bijna 2,5 minuten sneller dan nummer twee Frank Eikenaar. Het podium kleurde overigens compleet Zwols, want Nanno van Dijk bemachtigde een derde plaats. Hij snelde naar een eindtijd van 38 minuten en 29 seconden, waarmee hij vijftien seconden moest toegeven op Eikenaar. Bij de vrouwen was de strijd om de winst ook niet heel erg spannend. Sarah-Lynn Reuver won in een tijd van 40 minuten en 50 seconden, terwijl nummer twee Kelly van den Heuvel er bijna twee minuten langer over deed. Josje Peters kwam na 44 minuten en 41 seconden over de streep en eindigde daarmee als derde.

Bart van Adrichem wint 5 kilometer
Op de 5 kilometer ging de overwinning naar Bart van Adrichem uit Klazienaveen. Hij liep een tijd van 16 minuten en 21 seconden, terwijl nummer twee Jan Pullen na dik zeventien minuten over de streep kwam. Luca Poppe pakte het brons. Bij de vrouwen ging de zege wel naar een Zwolse, want Lois Hofsink was de snelste van iedereen. Leonoor Bousema pakte het zilver, Petra Haarman het brons.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
Hardlopen, AsRENdorp, Sarah-Lynn Reuver

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws