Asbroek (19) laat zich zien als basisspeler PEC

| 12-10-2018

Het seizoen van PEC Zwolle Vrouwen begon wispelturig, maar dat gold niet voor Maud Asbroek. De 19-jarige verdedigende middenvelder maakt sinds de competitiestart veel speelminuten en liet zich, mede door twee fantastische goals, al meer dan goed zien. “Persoonlijk gaat het wel goed ja”, lacht Asbroek.

© Jan Burgman Fotografie

Ze is begonnen aan haar tweede seizoen bij PEC Zwolle en komt uit een jaargang waarin ze vooral veel leerde. In haar eerste seizoen bij de senioren moest Asbroek voornamelijk genoegen nemen met een plaats op de bank, maar dit jaar is alles anders. Trainer Wim van der Wal heeft dit seizoen een basisplaats voor haar ingeruimd en dat heeft goed vooralsnog uitgepakt. Zo was Asbroek tegen Ajax en FC Twente trefzeker. Van grote afstand was het raak. “Natuurlijk is scoren altijd leuk en dat geeft altijd iets extra’s, maar daar gaat het niet alleen om. Ik wil ook voor balans op het middenveld zorgen en daarin groeien. Dat is logisch”, vertelt Asbroek.

Terwijl ze zelf aantoont vooruitgang te hebben geboekt, beleeft PEC een wisselvallige seizoenstart. Er werd knap gewonnen van FC Twente, maar tegen Alkmaar (0-0) en SC Heerenveen (0-3) volgden er weer iets mindere prestaties. Toch is Asbroek tevreden over haar ploeg. “Vorige week tegen Heerenveen waren we gewoon niet scherp genoeg. Waren we dat wel, dan kan het, denk ik, ook zomaar anders lopen. Tegen Ajax hebben we de tweede helft goed gespeeld en tegen FC Twente was de tweede helft goed. Het laat zien dat we het iedere tegenstander lastig kunnen maken”, roept de middenvelder, die in alle wedstrijden in actie kwam.

Kampioenspoule
Zo heeft Asbroek zich gemeld in de hoofdmacht van PEC en dat doet haar uiteraard goed. Het vertrouwen is er, de prestaties zijn er, nu nog volhouden. “Ik heb vanaf het begin goed gespeeld, maar dat komt ook omdat je in een fijn team speelt. En het is altijd lekkerder om te voetballen. Als je niet speelt, dan is dat niet prettig. Dat is nu anders”, zegt Asbroek, die hoopt dat haar ploeg, net als vorig seizoen, de kampioenspoule kan halen. “Dat is wel onze doelstelling en ik denk dat het haalbaar is. Voor mezelf ben ik tevreden als ik veel en voornamelijk goed heb gespeeld. Maar het gaat om het team.”

Voetbal, Eredivisie Vrouwen, Eredivisie, PEC Zwolle Vrouwen


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws