Art Langeler: ‘PSV wil continuïteit, ik ook’

| 16-04-2013

Art Langeler gaat volgend seizoen definitief aan de slag als hoofd jeugdopleiding bij PSV. Hij tekende dinsdag in Eindhoven een contract dat hem voor vier seizoenen aan de club bindt. Langeler begint met ingang van 1 juli aan zijn nieuwe functie op De Herdgang. “De keuze past bij mijn persoonlijke ambitie om met zo professioneel mogelijke mensen te werken. Dat kan bij een topclub als PSV”, aldus Langeler.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Mijn grote drive zit hem in het opleiden van spelers voor het eerste elftal. De PSV jeugdopleiding moet gedragen worden door de regio en zelfs door heel Nederland.” Langeler kiest heel bewust voor PSV en voor een langere termijn. “Dit is geen functie die je voor slechts een jaar moet doen. PSV wil graag continuïteit en ik ook. Ik kom hier ook naar toe verhuizen met mijn gezin”, zegt de Zwollenaar voor de camera van PSV TV. In Eindhoven is Langeler de opvolger van Jelle Goes, die PSV eerder verliet voor een dienstverband bij Anzhi in Dagestan.

Marcel Brands, technisch manager van PSV, is blij dat Langeler zijn 4-jarig contract heeft getekend. “Ik ben heel blij met de keuze van Art. Hij heeft zowel in het jeugd- als betaalde voetbal zijn sporen verdiend”, aldus Brands. “Art stond open voor deze functie, die hij voor langere termijn wil vervullen. Bij PSV willen we continuïteit hoog in het vaandel houden. Met Art hebben we daarin een meer dan uitstekende keuze gemaakt”, zegt Brands. “Uiteraard hebben we ook gekeken naar kandidaten met een verleden bij PSV, maar Art is voor de club de beste keuze. Dit is een breed gedragen aanstelling.”

Voetbal, Art Langeler, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws