Art Langeler blijft trainer van Jong Oranje

| 21-02-2017

Art Langeler blijft aan als bondscoach van Jong Oranje. De Zwolse voetbaltrainer nam vanaf september het stokje al tijdelijk over van Fred Grim en heeft nu een contract getekend tot en met het EK 2019 in Italië. Tijdens de aankomende oefeninterlands in Spanje zit Langeler al op de bank, hij combineert dat dan tijdelijk met zijn huidige functie bij PSV.

© Annet van Raalten

Langeler is op dit moment hoofd jeugdopleidingen bij PSV, maar besloot onlangs om daar na dit seizoen te vertrekken. Bij de KNVB heeft de Zwollenaar een nieuwe uitdaging gevonden. “Trainer van Jong Oranje is een mooie, uitdagende baan. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt weer op het veld te willen staan. Nederland beschikt traditiegetrouw over een enorm potentieel aan talent. Hen helpen aan internationale ervaring en de weg naar een succesvolle carrière geeft mij veel energie. Uiteraard staat presteren met Jong Oranje voorop. Plaatsing voor het EK in Italië is het absolute hoofddoel”, reageert Langeler, die als scout en assistent-coach bij Oranje onder 20 al eerder verbonden was aan de voetbalbond.

Jelle Goes, technisch manager van de KNVB, is ook blij met de komst van Langeler. “Art was voor ons kandidaat nummer één. Hij is in de functie van assistent bij onder 20 en vorig jaar tijdelijk als trainer bij Jong Oranje al jaren verbonden aan de KNVB en heeft dezelfde visie op het ontwikkelen van talent. Bovendien kent Art, door zijn werkzaamheden bij PSV, het jeugdvoetbal in Nederland door en door en weet hij precies wat nodig is om met hen te presteren.” Om het EK van 2019 te halen moeten de Oranjetalenten afrekenen met Engeland, Oekraïne, Schotland, Letland en Andorra.

Voetbal, Art Langeler, KNVB

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws