Ars wordt liever kampioen dan topscorer

| 10-12-2010

Sjoerd Ars voelt zich thuis bij FC Zwolle. De 26-jarige Achterhoeker is de onbetwiste aanvalsleider van de Overijsselse club en mag zich - samen met Johan Voskamp van Sparta - topscorer van de Jupiler League noemen. En dus heeft FC Zwolle weer een echte spits. Met Dirk Jan Derksen, Santi Kolk en Tozé had de club de afgelopen jaren ook wel scorende spitsen, geen van hen kon halverwege de competitie vergelijkbare cijfers als Ars overleggen. Tegen FC Volendam wist Ars immers al zijn achttiende competitiedoelpunt van het seizoen te maken.

“Het gaat tot nu toe geweldig. Maar zoals iedereen weet, je scoort nooit op eigen houtje”, zegt Ars. “Je bent afhankelijk van de aanvoer. Ik weet dat Dirk Jan Derksen hier in het verleden met 28 doelpunten topscorer in de eerste divisie is geworden. Toen ik wat jonger was, keek ik graag naar zulke statistieken en ik spiegelde mij daar aan. Scoren vind ik nog steeds leuk, maar winnen met het elftal is voor mij belangrijker. Ik word liever kampioen met FC Zwolle, dan topscorer in de Jupiler League.”

© Jupilerleague.nl

Het liefste speelt Ars komend seizoen dan ook met FC Zwolle in de eredivisie, al weet hij ook wel dat zijn toekomst bij een aantrekkelijke aanbieding ook zomaar ergens anders kan liggen. “Scorende spitsen zijn gewild, dat merk ik nu ook”, vertelt Ars. “Er gaan in mijn directe omgeving geruchten dat er mooie clubs in mij zijn geïnteresseerd, maar concreet is er niets. Ik laat mij dan ook niet gek maken, dat heb ik de afgelopen jaren wel geleerd. Aan het begin van dit seizoen kon ik naar Cyprus en er zouden twee eredivisieclubs belangstelling voor mij hebben. Met beide clubs werd het niks en Kinyras Peyias FC kon haar financiële toezeggingen niet waarmaken.”

Toen het avontuur in Cyprus niet meer aan de orde was, meldde Zwolle zich bij Ars. “Met Bert Konterman heb ik goede gesprekken gehad en een contract voor twee jaar getekend. Bij FC Zwolle voel ik mij vanaf het begin thuis. Vanwege mijn verleden in Deventer had ik bij de supporters nog wat aversie verwacht, maar niets is minder waar. Ik vind het prachtig dat ze mijn naam roepen vanaf de tribunes. Er staat hier een prima selectie; een goede mix van ervaring en talenten. De puzzel valt goed in elkaar, dat is een compliment aan de technische staf.”

Het complete interview met Sjoerd Ars staat in het programmaboekje van de wedstrijd van aanstaande zondag tussen FC Zwolle en SC Cambuur. De boekjes zijn voor vijftig cent te koop bij het promoteam van FC Zwolle. De wedstrijd begint om 12.30 uur.

Voetbal, FC Zwolle, Sjoerd Ars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws