Ars kopt Zwolle naar remise in Den Bosch

| 17-01-2011

FC Zwolle heeft maandag een verdiend punt overgehouden aan het inhaalduel tegen FC Den Bosch. In de altijd lastige uitwedstrijd had de ploeg van trainer Art Langeler het ook dit jaar moeilijk, maar het sleepte toch een punt uit het vuur. Via Wilmer Kousemaker kwam Den Bosch na een uur spelen op voorsprong. Sjoerd Ars kopte vijftien minuten voor tijd de gelijkmaker binnen na een vrije trap van Arne Slot. De topscorer kreeg later zelfs nog een uitgelezen mogelijkheid op de winnende treffer, maar zijn inzet werd gepareerd.

In de eerste helft gebeurde er zeer weinig voor beide doelen. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld en beide teams kwamen slechts tot wat halve kansen. John Verhoek kreeg de beste mogelijkheid namens Den Bosch om de score te openen, maar de spits zag zijn kopbal over het doel van Diederik Boer verdwijnen. Zwolle kwam voor de pauze niet verder dan een aantal schoten van Arne Slot en Albert van der Haar die net de juiste richting misten.

Na de thee zorgde Ars, ingevallen voor Pepijn Kluin, ervoor dat Zwolle voorin veel gevaarlijker werd. Het was echter toch de thuisploeg die binnen een uur als eerste wist te scoren. Ronnie Reniers passeerde met enig fortuin twee verdedigers, waarna zijn voorzet door Kousemaker tot doelpunt werd gepromoveerd: 1-0. Zwolle ging na die treffer verder vooruit voetballen en kreeg een aantal goede mogelijkheden op de gelijkmaker. De beste was voor Yanic Wildschut, maar hij schoot op de paal.

Een kwartier voor tijd kwam Zwolle toch verdiend op gelijke hoogte. Arne Slot bezorgde een vrije trap op het hoofd van Sjoerd Ars, die met zijn negentiende competitiedoelpunt de 1-1 maakte. Een paar minuten later was hij bovendien dicht bij zijn twintigste goal van het seizoen. Na een goede actie van Wildschut kwam de bal bij Ars die de keeper omspeelde maar zijn inzet gekeerd zag door een verdediger. In de laatste minuten van de wedstrijd gingen beide ploegen voor de volle winst en dat zorgde voor een spannende slotfase, maar gescoord werd er niet meer.

© Jupilerleague.nl

“Ik ben apetrots op mijn team”, sprak trainer Art Langeler na afloop. “Na een uur kwamen we achter en met de onverdiende nederlaag in het achterhoofd van vrijdag, was ik zeer benieuwd hoe mijn ploeg hierop zou reageren. Dat hebben ze prima gedaan. We hebben ons teruggeknokt en een verdiend punt behaald. Dit was een lastige uitwedstrijd waar we veel moeite hadden met de snelle buitenspelers van FC Den Bosch. Als je dan een punt weet te halen is dat een resultaat waarmee we verder kunnen. Ik heb verder genoten van de vele meegereisde Zwolse supporters en hoop vrijdag weer op de volle steun van het Zwolse publiek.”

Voetbal, FC Zwolle, Sjoerd Ars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws