Arno Hoekstra: ‘Zomaar kunnen verliezen’

| 01-10-2016

In de eerste klasse D is Berkum zaterdag bij DETO Twenterand niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. De Zwollenaren speelden een moeizaam duel en waren na afloop dan ook tevreden met de doelpuntloze remise. “Er zat vandaag niet meer in, we mogen tevreden zijn met een punt. In de tweede helft hadden we meer grip, maar DETO heeft het ons heel lastig gemaakt. We hadden hier ook maar zo kunnen verliezen”, vindt trainer Arno Hoekstra.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Een feller DETO zette vanaf de aftrap flink druk en troefde de bezoekers met veel fysieke inzet regelmatig af. Na krap een half uur leek de gevaarlijke DETO-spits Mike Kerr zijn ploeg op voorsprong te gaan zetten, toen hij alleen voor het vijandelijke doel opdook. Berkum-keeper Dominic van Hoof redde echter knap. Even later greep de Zwolse doelman opnieuw goed in na een hard schot van DETO-topscorer Frank Smit, waarna ook de andere doelman werd getest. Hij pareerde een inzet van Marc van der Meulen, die zaterdag weer terugkeerde in de Zwolse basiself.

Na de hervatting versterkte Berkum-coach Hoekstra zijn middenveld, waardoor zijn ploeg wat stabieler werd en er defensief minder werd weggegeven. Nog geen tien minuten na de rust leek er zelfs een goal in te zitten, maar een scrimmage leverde niet meer dan een corner op. Ook toen de meegekomen Berkum-verdediger Jasper Bremmer een indraaiende bal knap door kopte zat een treffer er niet in, omdat keeper Loohuis de bal met een uitstekende reflex uit zijn doel hield. Een minuut of tien voor het eindsignaal zorgde Ruud Wellenberg er nog voor dat spits Johnsen Bacuna in kansrijke positie kwam, maar zijn inzet verdween voorlangs het Twentse doel. Daarmee eindigde het in Vriezenveen zoals het begon: 0-0.

© Rainer Fröhlich
VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws