Arno Bunnig krijgt vaste plek bij Landstede

| 24-10-2013

Arno Bunnig is na Alexandre de Sa en Rein van der Kamp de derde basketballer die een vaste plek krijgt in het Landstede Sportcentrum. Woensdagavond in de rust van de topper Landstede Basketbal - SPM Shoeters werd er officieel afscheid genomen van de geboren Fries, die van 2004 tot en met 2013 in Zwolse dienst speelde. Bunnig ontving een mooi schilderij en er werd een groot doek met daarop zijn afbeelding onthuld.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De carrière van Arno Bunnig begon in de Verenigde Staten, waar hij een schooljaar lang highschool basketbal in de staat Wisconsin speelde. In 2003 kwam hij weer terug naar Nederland en speelde in het seizoen 2003-2004 bij de eerste selectie van Leeuwarden. Op 19-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar Zwolle, waar hij de afgelopen negen jaar met plezier basketbalde. De inmiddels 28-jarige Bunnig speelde bij Landstede Basketbal als forward. Met zijn 1.97 meter en 97 kilo behoorde hij niet tot de reuzen in het basketbal, maar met zijn schoenmaat 47,5 stond hij altijd stevig in zijn basketbalschoenen.

Bunnig zegt zelf dat hij hard heeft moeten werken voor wat hij heeft bereikt. Zo heeft hij drie jaar lang een springprogramma gevolgd om hoger te kunnen springen. In het seizoen 2007-2008 zat Arno Bunnig op zijn top. Hij heeft in dat seizoen 38 eredivisiewedstrijden gespeeld en gemiddeld 5,5 punten per wedstrijd gemaakt. Daarnaast heeft hij door de jaren heen veel successen behaald. Een grote prijs wist hij met Landstede Basketbal helaas niet te winnen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Basketbal, Landstede Basketbal, Landstede Sportcentrum, Arno Bunnig

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws