Arne Slot: ‘Wij waren duidelijk de beste’

| 13-04-2012
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Arne Slot is vrijdag voor de tweede keer in zijn carrière met FC Zwolle kampioen geworden van de eerste divisie. “Ontzettend bijzonder”, aldus de aanvoerder. “Deze titel is meer dan verdiend, we hebben bijna twee jaar onafgebroken bovenaan gestaan in de Jupiler League. Helaas hebben we het vorig jaar niet gehaald, maar dit seizoen waren we duidelijk de beste.”

Net als Arne Slot konden ook de andere spelers van FC Zwolle na afloop van de wedstrijd tegen Eindhoven hun geluk niet op. “Dit voelt fantastisch. We zijn ook na de mindere fase kort na de winterstop ons eigen spel blijven spelen en dat heeft uiteindelijk toch geresulteerd in belangrijke overwinningen. Elk team heeft in een seizoen wel eens een dipje en de meeste teams komen daar wel weer bovenop”, aldus Joran Pot. Clubtopscorer Nassir Maachi sprak van een ‘onbeschrijfelijk gevoel’. “We zijn er een paar keer dicht bij geweest via de nacompetitie. Nu zijn we de beste en ik denk verdiend ook. Dat bezorgt me kippenvel.”

Rochdi Achenteh, die vorig seizoen nog onder contract stond bij FC Eindhoven, sprak kort na de wedstrijd alleen over de schaal. “Wij zijn de terechte kampioen. We zijn ondanks een mindere fase in onszelf blijven geloven. Nu hebben wij de schaal en dat is het belangrijkste”, aldus Achenteh, die niet van plan is om zich vol te laten lopen met bier. “Ik vier dit feest met Fanta en cola. Ik ben zelf al gek genoeg, dus dat feest komt wel goed.” Assistent Jaap Stam daarentegen denkt wel dat hij nog een extra biertje zal drinken. “Eindelijk zijn we kampioen. Vorig jaar waren we dichtbij. En dit jaar hebben we ons na ups en downs kranig geweerd. Er is hard gewerkt en het kampioenschap dik verdiend.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, FC Zwolle, FC Zwolle Stadion, Arne Slot, Jaap Stam, Jupiler League, Joran Pot, Rochdi Achenteh, Nassir Maachi, Kampioenschap FC Zwolle 2012

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws