Arne Slot ontvangt cadeau voor 100 goals

| 16-05-2012

Zwolle-aanvoerder Arne Slot heeft woensdag een cadeau ontvangen van de club. Uit handen van algemeen directeur Edward van Wonderen ontving de spelbepaler een ingelijst wedstrijdshirt van de club met daarop het getal honderd. Slot scoorde in de thuiswedstrijd tegen SC Veendam zijn honderdste doelpunt in het betaald voetbal, waarvan hij er een groot deel in dienst van FC Zwolle maakte.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De aanvallende middenvelder begint na de vakantie aan zijn achttiende seizoen in het betaald voetbal. Tot dusverre kwam hij tot 450 wedstrijden. In het seizoen 1995-1996 maakte hij zijn debuut voor FC Zwolle in de eerste divisie, waar hij zeven seizoenen speelde. Na zeven seizoenen in de eredivisie, waarvan vijf bij NAC Breda en twee bij Sparta Rotterdam, keerde hij in de zomer van 2009 terug in de hoofdstad van Overijssel. In Zwolle was hij een belangrijke kracht in het recente sportieve succes van de club.

In drie seizoenen speelde hij negentig wedstrijden en scoorde daarin 23 doelpunten. De beloning volgde op 13 april 2012 na de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven, toen hij als aanvoerder de kampioensschaal omhoog mocht houden voor eigen publiek. Volgend seizoen kan Slot met PEC Zwolle in de eredivisie zijn doelpuntentotaal uitbreiden.

Voetbal, FC Zwolle, Arne Slot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws