Arne Slot: ‘Mooie momenten meegemaakt’

| 25-03-2013

Na een loopbaan van achttien seizoenen vindt Arne Slot het genoeg geweest. De 34-jarige middenvelder van PEC Zwolle heeft besloten aan het einde van dit seizoen af te zwaaien. Slot, die in het verleden ook uitkwam voor NAC en Sparta Rotterdam, heeft geduld wat zijn toekomstplannen betreft. “Ik wist het al een tijdje, maar zocht een goed moment om het te brengen”, vertelt Slot aan VI.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“De wedstrijden die ik gespeeld heb zijn me verre van tegengevallen, maar ik ben nu niet in staat om deze belasting te hebben. Twee keer trainen per dag. Dan kan ik Ron Jans wel bellen om twee keer per week te komen trainen, maar die kans is klein.” 

Het kostte Slot niet ontzettend veel moeite om de knoop door te hakken. “Het viel wel mee, de beslissing wordt ook bijna vóór me genomen. Anders vraagt iedereen zich straks af is die jongen nog niet gestopt? Maar helemaal makkelijk was het natuurlijk ook niet, voetbal is een spelletje waar ik vol van ben. Maar ik merk dat ik het niet meer dagelijks kan.”

Aan een carrière van bijna twintig jaar houdt Arne Slot veel hoogtepunten over. “Ik heb heel veel mooie momenten meegemaakt. Winnen van Ajax, of PSV, mooie momenten met het team. Maar ik ben twee keer kampioen geworden met Zwolle en heb Europees voetbal gehaald met NAC. In die beslissende wedstrijd scoorde ik tegen RBC, met een assist van Alfred Schreuder. Moet je nagaan...” Over de toekomst maakt Slot, in het bezit van een trainersdiploma, zich in elk geval geen zorgen. “Ik heb mijn trainersdiploma, dus het ligt in de lijn der verwachtingen in die richting iets te gaan doen. Jammer dat Ron Jans net is aangesteld? Haha, dat is wel een beetje overdreven. Maar de trainersambitie is er zeker.”

© Annet van Raalten
Voetbal, Arne Slot, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws