Arne Slot: ‘Helaas geen goaltje meegepikt’

| 15-10-2013

“Helaas hebben we geen goaltje meegepikt, maar het was voor de jongens wel een mooie ervaring in het stadion te spelen.” Dat zegt Arne Slot na afloop van het duel tussen PEC Zwolle A1 en het Dreamteam, de ploeg die jaarlijks wordt samengesteld van de beste spelers van het Zwols Kampioenschap Voetbal. Slot fungeerde dinsdagavond als trainer van het gelegenheidsteam, dat in het IJsseldelta Stadion met 6-0 ten onder ging.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Aan het begin van de avond heb ik een lijstje gekregen met de spelersnamen en daarachter hun posities. Dan kun je vervolgens alleen maar hopen dat dat een beetje klopt, want ik ken die jongens natuurlijk niet. Maar gaandeweg de wedstrijd kwam ik er achter dat niet iedereen op zijn beste positie stond. Daarentegen hadden de jongens wel plezier”, stelt de voormalig speler van PEC Zwolle, die na de wedstrijd collega Albert van der Haar (trainer PEC Zwolle A1) nog wel op de kast probeerde te krijgen. “Jullie werden in de beginfase aardig onder druk gezet, waardoor onze spits al snel oog in oog met de keeper kwam te staan. Toen kneep je hem flink of niet?” Van der Haar reageerde op zijn beurt met een glimlach. “Voor ons was het vooral een ideale wedstrijd om enkele spelers, die door blessures uit de roulatie zijn geweest, weer wat speelminuten te laten maken”, aldus de winnende coach.

De spelers van het Dreamteam wisten zich kranig te weren en vochten de gehele wedstrijd voor elke meter, maar het kwaliteitsverschil op het veld was groot. “En dat is eigenlijk maar goed ook, want het zou niet best zijn als het A1-team van een BVO over minder kwaliteit beschikt dan een gelegenheidsteam dat bestaat uit A-junioren van verschillende Zwolse amateurclubs”, zegt Arne Slot, die dinsdagavond gebruik maakte van twee prima keepers. “Ik had vooraf gehoopt om wat langer de nul vast te kunnen houden, maar vanwege een paar mooie reddingen ben ik wel tevreden. Bovendien was het speciaal om hier te staan. Er zijn immers genoeg jongens die er van dromen om in dit stadion te spelen”, vertelt Bjorn van Tilborgh. De doelman van SV Zwolle A1 stond in de eerste helft zijn mannetje, al moest hij wel drie doelpunten incasseren.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Na rust werd Van Tilborgh vervangen door Lucah Huitsing van ZAC A1, winnaar van het Zwols Kampioenschap Voetbal 2013. En ook Huitsing mocht, ondanks drie tegentreffers, na afloop tevreden zijn over zijn optreden. “Het ging wel aardig. Ik had eigenlijk verwacht dat we het moeilijker zouden krijgen”, aldus de goalie, die vorig jaar ook al deel uit maakte van het Dreamteam. “Volgens mij kreeg ik toen vier ballen om de oren en nu drie, dus er zit progressie in. Het was alleen jammer dat wij vlak voor tijd nog een penalty tegen kregen.”

Voetbal, Albert van der Haar, Arne Slot, Zwols Kampioenschap Voetbal, PEC Zwolle, IJsseldelta Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws