Arne Mulder solo naar overwinning in Raalte

| 12-05-2012

BB-loper Arne Mulder heeft zaterdag in Raalte de 10 kilometer, onderdeel van de Vital Centre Halve Marathon, op zijn naam geschreven. Ondanks de harde wind en een solo van acht kilometer wist Arne met een tijd van 33 minuten en 31 seconden het oude parcoursrecord (33:39) te verbeteren. Bij de 5 kilometer prestatieloop werden Falco Olivier en Erik Slomp respectievelijk tweede en derde. Beide BB-lopers doken - met 16:43 en 16:50 - onder de zeventien minuten. Erik Driesen werd eerste op deze afstand in 16:17.

“Ik kwam al na 400 meter op kop te liggen en dat is daarna niet meer veranderd”, vertelt Arne Mulder. “De eerste twee kilometer kreeg ik René Poppe nog wel achter me aan, maar die hoorde ik al vrij snel zwaar ademen. Na een paar kilometer zakte hij dan ook terug en liep ik solo naar de finishlijn. Ik had eigenlijk verwacht nog iets sneller te lopen, maar acht kilometer wind tegen is geen pretje. Ondanks dat ben ik blij met de winst en de bijbehorende prijs, een paar New Balance hardloopschoenen.”

Op de 10 kilometer werd Jelmer van Leeringen uit Deventer met een flinke achterstand tweede in 35:05. BB-loper Henry Visscher eindigde als derde in 35:54. Zwollenaar René Poppe kwam in de categorie mannen 40 tot 50 jaar als eerste over de finish in 35:11. Bij de halve marathon finishte Jeroen Bonhof, eveneens BB-loper, als derde in een tijd van 1 uur, 18 minuten en 21 seconden. Marten Bolt kwam als derde over de streep op de 5 kilometer bij de mannen 50-plus. De loper uit de BB-stal klokte een tijd van 19:16. Margje Timmerman (BB-loper) en PEC-atleet Linda Eektimmerman werden op de 5 kilometer respectievelijk vierde (21:03) en vijfde (21:22).

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, BB-lopers, Falco Olivier, René Poppe, Arne Mulder, Linda Eektimmerman, Jeroen Bonhof, Henry Visscher, Erik Slomp, Margje Timmerman, Marten Bolt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws