Arne Mulder snelt van station naar station

| 31-05-2012

Een grote groep Zwollenaren heeft woensdagavond deelgenomen aan de vijfde editie van de Station tot Station Loop. Onder ideale omstandigheden vertrokken in totaal ruim 1.200 lopers voor een afstand van 10 Engelse mijlen (ruim 16 kilometer). De start was bij het station Ommen en de finish lag bij het station in Dalfsen. De 21-jarige Arne Mulder was veruit de snelste BB-loper. Hij finishte na 53 minuten en 42 seconden als tweede.

Arne vertrok gecontroleerd en sloeg - samen met Neals Strik en Rob Detert - al snel een gaatje. “Na 8 kilometer versnelde Neals flink en moest ik hem laten gaan, Rob was toen al gelost. En na 10 kilometer kwam ik door in 33:10 en heb vervolgens de rest van de race solo doorgelopen. De slotkilometer kon ik nog versnellen en finishte ik met 53:42 vijftien tellen achter Neals Strik. Dat is ruim twee minuten sneller dan drie weken geleden in Epe. Hier ben ik erg blij mee. Natuurlijk ben ik diep gegaan, maar ik had onderweg nergens last van en kon het tempo vasthouden Dit is een mooie opsteker voor de halve marathon van Zwolle over tien dagen!”

Verrassend was ook de mooie strijd om de vierde plaats tussen Tonny Stouten en BB-loper Berthold Berger. “Na 11 kilometer plaatste ik een versnelling en kreeg alleen Tonny mee. De laatste kilometers hebben we veel samengewerkt en hielden we Peter Bruinsma en Leon Sanderman op gepaste afstand”, vertelt Berthold, die finishte in 55:53, zeven tellen na Tonny Schouten. Bij de dames liep PEC-atlete Hellen de Vries naar een mooie derde plaats. Ze had voor de 10 Engelse mijlen slechts 1 uur, 4 minuten en 25 seconden nodig. Verder presteerden ook de Zwolse dames Anouk Dumont, Angelique Poppe (PEC), Yvonne Rekers (PEC) en Tess Boekema uitstekend.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Tess Boekema, Hellen Berger-De Vries, BB-lopers, Berthold Berger, Arne Mulder, Angelique Poppe

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws