Arne Mulder slacht parcoursrecord 5 mijl

| 16-04-2016

Arne Mulder heeft zaterdag het parcoursrecord op de 5 Mijl van Zwolle-Zuid met liefst negentien seconden aangescherpt. De Zwollenaar snelde in een eenzijdige wedstrijd naar een tijd van 25:18 en daarmee dook hij ver onder de tijd van Mark van Kessel, die in 2014 tot een tijd van 25:37 kwam. “Dit was weer fantastisch mooi. Eigenlijk boven verwachting”, zegt Mulder na afloop.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De speaker kondigt de countdown voor de start aan en op dat moment is Mulder eigenlijk niet meer te houden. Het is dat er een lintje hangt, maar anders was de loper van PEC 1910 waarschijnlijk nog voor het startschot vertrokken. Zijn gedrevenheid en motivatie zijn ook in de eerste meters al waarneembaar, want hij schiet als een raket uit de startblokken. Verdaasdonk, de latere winnaar van de 10 mijl, kan niet volgen en dat geldt ook voor zijn concurrenten op de 5 mijl. “Het liefst loop ik wedstrijden met hele sterke tegenstanders, echte concurrentie. Dat is hier weinig of niet. Maar ik loop ook heel graag de Zwolse wedstrijden hoor, want het is altijd een feestje. Mijn vader, moeder, collega’s, vrienden, ze doen allemaal mee. Dat is toch hartstikke mooi?”, geniet Mulder.

Zijn tijd van 25:18 is ook nog eens boven verwachting en dus heerst er rond Mulder alleen maar tevredenheid. “Ik moet toegeven dat ik gewoon echt fit ben, maar dit had ik ook niet verwacht. Zeker op de dijk ging ik helemaal niet zo snel meer. Deze tijd laat zien dat ik in de basis echt beter ben geworden”, vertelt Mulder. Vijf minuten na de binnenkomst van Mulder komt Tess Boekema als eerste vrouw over de streep. Ze loopt de ruim 8 kilometer in een tijd van 30:53 en zorgt daarmee ook voor een nieuw parcoursrecord. Dat zorgt uiteraard voor tevredenheid. “Ik kan niet anders he”, begint de BB-loopster haar relaas. “Ik wilde graag onder de 31 minuten lopen en winnen. Nou, dat is gelukt en dat is helemaal perfect.”

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De tweevoudig winnaar van de 10 mijl had baat bij een groepje lopers, waardoor ze hier en daar goed uit de harde wind kon blijven. “Er ging direct na de start een dame heel hard weg en daar wilde ik toch bij blijven. Dat was zwaar en kostte veel energie, maar uiteindelijk kwam ik in een mooi groepje terecht. Zij hebben me er toch een beetje doorheen gesleept”, is Boekema eerlijk. Achter Boekema werd Lieve Tollet (31:24) tweede. Marleen Meij uit Nijmegen kwam in 31:44 als derde over de meet.

PEC 1910, Hardlopen, Tess Boekema, BB-lopers, Arne Mulder, De 10 Mijl van Zwolle-Zuid

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws