Arne Mulder loopt voor het eerst een 32-er

| 20-05-2012

Arne Mulder lijkt met de week harder te gaan lopen. De 21-jarige BB-loper liep zaterdag op de 10 kilometer bij de zeventiende Bouwbedrijf Beverwijkloop in Balkbrug opnieuw een persoonlijk record. Onder bijna zomerse temperaturen (23 graden) liet hij voor het eerst een 32-er noteren. De zege ging in Balkbrug echter naar Ruben Geys (uit België) in 32:38, op tien seconden gevolgd door Arne Mulder.

“Ik ben blij dat ik 32:48 heb gelopen, maar de omstandigheden waren niet helemaal ideaal. De eerste 5 kilometer ging in 16:10 en de tweede in 16:38. In de slotronde moest ik iets toegeven op Ruben, maar mijn dag kan niet meer stuk”, aldus Arne Mulder kort na de wedstrijd. Een andere mooie prestatie werd neergezet door coach Berthold Berger. De BB-loper finishte bij de masters 40+ als tweede in 34:45. “Vooraf had ik gehoopt op een lage 34-er, maar door de hoge temperaturen zat dat er niet in.” Falco Olivier finishte drie tellen na Berger. “De laatste ronde liepen we samen kop over kop, maar in de slotmeters was Berthold net iets te snel voor me. Uiteindelijk heeft die samenwerking ons wel de tweede plaats in het verenigingsklassement opgeleverd, achter de ploeg uit België.”

Erik Slomp liep net aan een persoonlijk record. Hij verbeterde zijn beste tijd onder deze omstandigheden met twee tellen tot 35:25. Peter Ligthart liep verrassend naar een derde plaats bij de masters 45+ en finishte na zijn mooie marathon in Utrecht (2:59:13) net boven de veertig minuten in 40:12. “Deze tijd had ik nog niet verwacht. Ik ben net weer twee weken in training.” Namens de BB-lopers waren verder ook Henk Smalbrugge (35:36), Mark Hakbijl (36:44), Henry Visscher (37:21) en Dick van Os (41:02) present. Lian Geuze liep net geen PR en finishte tien tellen boven haar beste tijd in 50:41.

Op de 5 kilometer in Balkbrug liet Hans Lindeboom na lange afwezigheid weer van zich spreken en was erg content met zijn eerste opbouwwedstrijdje. “Ik heb twee maanden geen wedstrijd gelopen in verband met een achillesblessure en ben net weer drie weken rustig aan het opbouwen en liep naar een tweede plaats in 16:58. Het ging niet makkelijk, maar ben blij dat ik weer mee kan doen.” Bij de masters liep Marten Bolt naar een vijfde plaats in zijn klasse en finishte na 19:13. Bij de dames lieten Renate Bosman en Zehra Dehde respectievelijk 22:16 en 23:33 noteren.

Atletiek, Hardlopen, BB-lopers, Hans Lindeboom, Berthold Berger, Falco Olivier, Peter Ligthart, Arne Mulder, Henk Smalbrugge, Henry Visscher, Erik Slomp, Mark Hakbijl, Dick van Os, Marten Bolt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws