Arne Mulder loopt PR bij de Wiezoloop

| 22-07-2012

BB-loper Arne Mulder heeft zaterdag een zeer knappe prestatie neergezet op de 10 kilometer bij de Wiezoloop in Wierden. De Zwollenaar was niet in staat om de zeven toplopers uit Kenia bij te houden, maar in het sterk bezette veld eindigde hij knap als twaalfde. Na 32 minuten en 14 seconden finishte Arne als vierde Nederlander en verbeterde zijn PR met zeventien seconden. De winnaar werd Alfred Chiprop: 28.48.

“Geweldig om zo’n race te lopen”, vertelt Arne Mulder. “De eerste kilometer ging in 2.58. Dit was nodig anders had ik alleen gelopen. De laatste ronde was het voor mij constant versnellen en ik had nog veel over. Jammer dat ik net niet onder de 32 minuten kon duiken. Een jaar geleden liep ik rond deze tijd nog 36.30. Nu ga ik eerst op vakantie en andere leuke dingen doen.” Net als Arne Mulder was ook Henk Smalbrugge ijzersterk in Wierden. De BB-loper liep voor het eerst onder de 34 minuten en scherpte zijn beste tijd van 2011 aan met 40 seconden tot 33.27. “Het zat erin en de afgelopen weken gingen de trainingen ook steeds makkelijker, dan is het mooi dat je vlak voor de zomervakantie een dik PR kunt lopen.”

Falco Olivier liep net geen PR en finishte drie seconden boven de 34 minuten. “Een mooie tijd om de rustperiode in te gaan.” Erik Slomp snelde naar 34.45 en verbeterde zijn PR met ruim 40 tellen en kon na afloop zijn geluk niet op. “Het voelt goed om onder de 35 minuten te lopen.” Mark Hakbijl verbeterde zich met 22 seconden tot 35.18. Zijn oude record dateerde van oktober 2011. Borre de Gier liep in een goed opgebouwde race naar 38.28. Nieuwkomer Retze van de Berg, die vorige week zijn PR met drie minuten aanscherpte tot 40.08, snoepte nu weer twaalf seconden van zijn beste tijd af en finishte voor het eerst onder de 40 minuten in 39.54.

Atletiek, Hardlopen, BB-lopers, Falco Olivier, Borre de Gier, Arne Mulder, Henk Smalbrugge, Erik Slomp, Mark Hakbijl

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws