Arne Mulder derde in Holterbergcross

| 29-01-2012

BB-loper Arne Mulder is zaterdag derde geworden op de 10 kilometer van de Holterbergcross, onderdeel van het TIB Finishing Crosscircuit. Naast Arne verschenen ook de BB-lopers Henry Visscher, Erik Slomp en Mark Hakbijl aan de start in Holten.

De mannenwedstrijd resulteerde in een spannende strijd tussen de plaatselijke favoriet Leon Sanderman, Jan Paalman en Arne Mulder. “Vlak voor het ingaan van de tweede grote ronde in het meest blubberige deel sloeg Leon een gaatje. Ik wilde geen risico nemen en heel blijven”, vertelt Arne Mulder. “Na zo’n acht kilometer kreeg ik last van steken en moest ik ook Jan Paalman voor laten gaan. De laatste kilometer kon ik nog wel versnellen, maar het gaatje met Jan Paalman bleef uiteindelijk een seconde.” Arne finishte na 34 minuten en 12 seconden, op 25 tellen van de winnaar.

Henry Visscher liep de 10 kilometer in een mooie tijd van 36.36 en Erik Slomp finishte na exact 37 minuten. Mark Hakbijl, in voorbereiding op de Marathon van Rotterdam (debuut), liep op het zware parcours een solide race en finishte in 37.16. BB-loper Marcel de Ruiter deed zaterdag mee aan de 15 kilometer in Havelte en presteerde uitstekend. Marcel liep naar een mooie tijd van 1 uur, 2 minuten en 57 seconden. Hij verbeterde hiermee zijn PR met twee minuten. Volgende week zondag start een groep BB-lopers in de Midwintermarathon van Apeldoorn.

Atletiek, Hardlopen, BB-lopers, Arne Mulder, Henry Visscher, Erik Slomp, Mark Hakbijl, Marcel de Ruiter

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws