Arbiter Wilco Jansen doet een stapje terug

| 06-05-2013

Topklasse-scheidsrechter Wilco Jansen doet komend seizoen een stapje terug. De 42-jarige Zwollenaar stelt zijn plek op de landelijke lijst, ondanks zijn grote enthousiasme voor het fluiten, vrijwillig beschikbaar. Door fysieke ongemakken en zijn werkzaamheden bij de Marechaussee is Jansen tot dit besluit gekomen.

© Annet van Raalten

“Ik ben teamleider van een groep politiemensen bij de Koninklijke Marechaussee. Dit brengt een bepaalde verantwoordelijkheid met zich mee, onder andere werken in het weekend en piketdiensten als Hulpofficier van Justitie. Hierdoor moet ik bijna eens in de vier weken een weekend werken”, zegt Wilco Jansen op de site Voetbal op Zaterdag. “Ik heb de afgelopen tijd veel moeten ruilen met collega’s om toch te kunnen fluiten. Gezien de huidige ontwikkelingen bij de Koninklijke Marechaussee zal ik nog flexibeler ingezet gaan worden in een groter werkgebied, waardoor ik niet elk weekend meer beschikbaar ben. Daarbij is er nog een kans dat ik binnen afzienbare tijd voor langere tijd wordt uitgezonden naar een missiegebied in het buitenland en mogelijk een half jaar of langer niet beschikbaar ben voor de KNVB. Onacceptabel, wat mij betreft, voor een scheidsrechter in de topklasse.”

Jansen, die ooit een wedstrijd in het betaalde voetbal (RBC - Heracles) leidde, heeft in het zaterdagvoetbal een enorme staat van dienst. Verscheidene keren trad hij op als leidsman tijdens finalewedstrijden om het landskampioenschap. De Zwollenaar blijft echter wel actief in het scheidsrechterswereldje. “Ik ga terug naar groep 1 van het district Oost. Ik wil zeker niet stoppen, want ook ik ben een liefhebber. Ook wedstrijden in de vijfde en reserve tweede klasse hebben een scheidsrechter nodig. En die duels zijn vaak erg gezellig, want op persoonlijkheid heb je dit soort potjes prima in de hand. Erg leuk om te doen.” Verder is Jansen coach voor het talententraject binnen het district Oost en daar gaat hij mee door.

KNVB, Wilco Jansen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws