Annelies Fortuin springt naar brons op NK

| 13-02-2011

PEC-atlete Annelies Fortuin heeft bij de Nederlandse indoorkampioenschappen in Apeldoorn een bronzen plak gewonnen op het onderdeel verspringen. In haar laatste poging vloog ze naar 5.90 meter. Op dat moment goed voor een tweede plek, maar helaas voor Annelies landde Femke Klop vervolgens in een ultieme poging na 6.01 meter in het zand. Het goud ging naar Dafne Schippers. De 18-jarige atlete uit Utrecht zegevierde met een nationaal juniorenrecord van 6.20 meter.

Uit de stal van trainer Marc van der Worp kwamen - naast Annelies Fortuin - ook de PEC-springsters Lieke Bakker en Maureen Rots goed voor de dag op het NK. Lieke Bakker werd vijfde met een nieuw persoonlijk record van 5.81 meter en A-junior Maureen Rots werd in het sterke deelnemersveld knap zesde met 5.55 meter. Lieke en Annelies bewezen met hun sprongen dat de felbegeerde 6 metergrens binnen bereik ligt. Meerkampster Lieke Bakker verscheen verder tweemaal aan de start op de 60 meter. Ze kwam niet aan haar eigen clubrecord. In zowel de serie als de halve finale kwam zij tot een tijd van 7,86 seconden.

Frank Koopmans (PEC 1910) eindigde zaterdag in Apeldoorn met 13.41 meter als achtste bij de driesprong. Een dag later kwamen de PEC-atleten Kevin Woldberg en Remco Wennink nog in actie bij de Nederlandse indoorkampioenschappen in Apeldoorn. Op het onderdeel polsstokhoogspringen werd Kevin uiteindelijk tiende. De PEC-atleet kwam tijdens het inspringen aardig in de ‘mood’, doordat er muziek van DJ Tiësto was te horen in de hal. Hij ging vervolgens ook fraai over 4.52 meter, maar de sprong naar de volgende hoogte was net iets te groot. Remco Wennink overleefde de eerste serie van de 60 meter met een tijd van 8,57 seconden helaas niet.

Grote afwezigen namens de Zwolse atletiekvereniging waren Jeroen van Calker, Kjell Wolters en Solomon Bockarie. Jeroen van Calker zegde af voor de 800 meter, omdat hij daarvoor nog niet de juiste vorm heeft. De sterke Kjell Wolters moest zich vanwege een rugblessure afmelden voor het NK. En sprinter Solomon Bockarie, die onlangs de nationale sprinttop verraste met een tijd van 6,95 seconden op de 60 meter, mocht nog niet meedoen. Hij beschikt immers nog niet over een Nederlands paspoort. Zelfs buiten mededinging mocht hij van de organisatie niet meedoen.

Atletiek, PEC 1910, Omnisport Apeldoorn, Maureen Rots, Annelies Fortuin, Kevin Woldberg, Kjell Wolters, Frank Koopmans, Remco Wennink, Lieke Bakker, Jeroen van Calker, Solomon Bockarie

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws