Annelien Alons: ‘Autobanden voor demping’

| 08-10-2019

In de rubriek ‘Schoenen, bal, veldje, liefde’ bespreken wij met een Zwolse sporter of sportliefhebber vier vaste onderwerpen. Dit keer met Annelien Alons. De 30-jarige volleybalster begint zaterdag 12 oktober met Regio Zwolle Volleybal aan een nieuw eredivisieseizoen. Het thuisduel tegen Talent Team Papendal start om 20.00 uur.

Schoenen
“Bij Regio Zwolle Volleybal spelen wij op schoenen van het merk Mizuno. Deze worden ieder jaar geleverd door SideOut Zwolle. Dat is perfect, want ik speel het liefst op volleybalschoenen van dit merk. Ieder jaar brengt Mizuno weer nieuwe kleuren en types uit en daar mogen wij een keuze uit maken. Deze schoenen moeten vooral stevig zijn en een goede demping hebben om de vele sprongen op te vangen.”

Bal
“Vaak worden de ballen gesponsord. In Zwolle spelen wij met een bal van het merk Gala. Deze is rood-wit-blauw gekleurd. Soms trainen wij met gele ballen van het merk Mikasa. Er zijn namelijk tegenstanders in de competitie die met deze bal spelen, dus in aanloop naar de uitwedstrijden tegen deze ploegen trainen wij met de gele ballen. Dan zijn wij daarop ingespeeld. Dat komt een paar keer per seizoen voor.

Verder koester ik mooie herinneringen aan een volleybal waarmee ik in 2014 in het Italiaanse Camerino heb gespeeld. Met een selectie in Groningen studerende volleyballers deed ik mee aan het Europees kampioenschap voor studenten. Het was een goed georganiseerd toernooi midden in de zomer. We speelden tegen veel verschillende nationaliteiten. Dat maakte het toernooi heel speciaal. Het merk van de bal waarmee we speelden weet ik echter niet meer, haha!”

© Jan Burgman Fotografie

Veldje
“Ik herinner mij nog goed dat ik als klein meisje voor mijn allereerste volleybaltraining richting het zwembad van Heerenveen fietste. Naast het zwembad stond een sporthal met een perfect glanzende houten vloer erin. Het verhaal ging dat de vloer voor goede demping zorgde, omdat deze op autobanden lag. Tot op de dag van vandaag weet ik echter niet of dit verhaal waar is. En aangezien het complex enkele jaren geleden met de grond gelijk is gemaakt, weet ik niet of ik ooit nog achter de waarheid ga komen.”

Liefde
“Met mijn grote liefde woon ik al een aantal jaren gelukkig samen. Verder breng ik natuurlijk veel tijd door in de sporthal, om te volleyballen. Voor het avontuur heb ik twee seizoenen in het buitenland - België en Liechtenstein - gewoond en gevolleybald, maar voor nu is het fijn om dichter bij vrienden en familie te zijn.”

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Annelien Alons, Schoenen, bal, veldje, liefde

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws