Anna van der Breggen wil vlammen op WK

| 15-08-2013

Anna van der Breggen hoopt eind september te vlammen op het WK wielrennen in Florence. De Hasseltse, die tegenwoordig in Zwolle woont, reed vorig jaar een fantastisch wereldkampioenschap. Nadat ze als meesterknecht van wereldkampioen Marianne Vos enorm veel werk had verzet werd ze zelf nog vijfde. In de aanloop naar het WK in Florence denkt Van der Breggen baat te hebben bij een vol programma.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De renster van het Sengers Ladies Team somt op wat er allemaal op haar programma staat de komende weken en dan valt op dat ze weinig wedstrijden overslaat de komende periode. Zij rijdt komend weekend namelijk de twee wereldbekerwedstrijden in Zweden, de Trophée d’Or, de wereldbekerwedstrijd in Plouay, de Boels Rental Ladies Tour en de Ronde van Toscane. “Het is de komende periode zaak om goed in vorm te komen voor het WK en daar heb ik een flink aantal wedstrijden voor uitgezocht. Maar het draait niet alleen om het WK de komende weken, natuurlijk hoop ik in de komende weken ook voor podiumplaatsen mee te doen, nadat ik dit jaar al vaak vierde was in belangrijke wedstrijden als de Waalse Pijl. Uiteindelijk is het wel mijn doel om op het WK in mijn beste conditie aan de start te staan. Het is nog te vroeg om over een beschermde rol in Florence te praten, ik moet eerst bewijzen wat ik kan en dan is het nog aan de bondscoach om te bepalen wat de tactiek is”, aldus Van der Breggen tegen CyclingOnline.nl.

Ondertussen heeft de 23-jarige renster de ploegen voor het uitkiezen, terwijl ze voor het seizoen 2012 nog moest leuren langs de teams en uiteindelijk via schoonzus Geerike Schreurs bij Sengers terecht kwam. “De komende weken moet duidelijk worden waar mijn toekomst ligt. Er zijn meerdere interessante opties. Rabobank hoort daar bij, maar er zijn ook andere teams van vergelijkbare grootte die mij hebben gepolst. Ik moet nu echt een beslissing nemen die goed is voor mijn toekomst en daar wil ik zorgvuldig over nadenken.” Haar huidige team Sengers is officieel ook nog in de race.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Wielrennen, Anna van der Breggen, Sengers Ladies Team

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws