Anna van der Breggen tweede in tijdrit

| 08-07-2016

Anna van der Breggen heeft vrijdag in de zevende etappe van de Giro Rosa net naast de dagzege gegrepen. In de 21 kilometer lange tijdrit van Albisola Superiore naar Varese strandde de Rabo-renster op vier seconden van winnares Evelyn Stevens. Dankzij haar sterke tijdrit steeg Van der Breggen in het algemeen klassement naar de derde plek. Met nog twee etappes op het programma bedraagt de achterstand van de Zwolse op klassementsleidster Megan Guarnier nu 1 minuut en 53 seconden.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De rensters in de Giro Rosa kregen vrijdag een pittig tijdritparcours voorgeschoteld met veel draaien en keren, pittige klimmetjes en lastige afdalingen. Anna van der Bregen besloot dan ook, net als vrijwel de rest van het deelnemersveld, de tijdritfiets niet te gebruiken. Er was slechts één renster die wel op een tijdritfiets startte en dat was winnares Evelyn Stevens. Zij raffelde de 21 kilometer af in 36 minuten en 21 seconden en de Amerikaanse reed daarmee alweer naar haar derde etappezege in de Giro Rosa. Van der Breggen kwam slechts vier seconden te kort op Stevens. “Het is jammer dat ze net naast de overwinning grijpt, maar we mogen heel tevreden zijn met dit resultaat”, vertelt Rabo-ploegleider Koos Moerenhout.

Met nog twee etappes te gaan heeft klassementsleidster Megan Guarnier 34 seconden voorsprong op haar ploeggenote Stevens. Van der Breggen kijkt tegen een achterstand van 1 minuut en 53 seconden aan. De laatste twee etappes in de Giro Rosa lijken weinig mogelijkheden te bieden om nog een gooi te doen naar de overwinning. Moerenhout: “De etappe van zaterdag is vrij vlak, maar in de laatste rit zit diep in de finale nog een klimmetje van 5 kilometer, dus daar kan nog wel iets gebeuren. Toch zal het nog heel lastig worden om te stijgen in het klassement. Zeker omdat Guarnier en Stevens in heel goede doen zijn. Maar zeg nooit nooit. We gaan zeker ons best doen.”

Wielrennen, Anna van der Breggen, Giro Rosa

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws