Anna van der Breggen: ‘Gefocust blijven’

| 07-07-2017

Met nog twee etappes te gaan is Anna van der Breggen nog steeds de trotse bezitter van de roze leiderstrui in de Giro Rosa. Ook vrijdag slaagde de concurrentie er niet in om tijd op haar terug te pakken. En dus heeft de 27-jarige Zwolse, na acht dagen koers, nog altijd een voorsprong van ruim een minuut op haar eerste achtervolgster in het klassement: Elisa Longo Borghini. Annemiek van Vleuten volgt op de derde plaats, met een achterstand van 1 minuut en 39 seconden.

Rijk rekenen kan Van der Breggen zich echter nog allerminst. Er volgen nog twee etappes, die allebei verraderlijk uit kunnen pakken. Hoewel de dagen afgeteld worden, is het constant opletten geblazen. “We hebben twee warme dagen achter de rug”, meldt Anna van der Breggen na de rit van vrijdag op haar eigen website. “En daar zullen we er ook nog twee van krijgen. Dit waren in ieder geval etappes met aardig wat hoogtemeters en beklimmingen, met veel draaien en keren. Daarbij heeft de ploeg me fantastisch geholpen door me goed van voren te houden en mij van alles te voorzien. Vooral van héél veel bidons, want die hadden we echt nodig!”

Het is niet alleen opletten bergop. Juist ook op de andere momenten. “De afdalingen zijn erg gevaarlijk, doordat de weg erg glad is. Elisa Longo Borghini kwam vandaag wel met een sterke aanval in de afdaling, maar uiteindelijk is er in het klassement weinig veranderd na deze twee dagen. Dat is voor mij natuurlijk erg fijn. Nu op naar de volgende dagen, waarin ik zeker gefocust zal moeten blijven. Samen hopen wij die roze trui in de ploeg te houden”, aldus de kopvrouw van Boels-Dolmans.

Wielrennen, Anna van der Breggen, Giro Rosa, Boels-Dolmans

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws