Anna van der Breggen blijft bij Sengers

| 18-07-2012

Anna van der Breggen blijft het Sengers Cycling Team trouw en rijdt ook in 2013 voor het Belgische UCI-team. De geboren Zwolese werd dit jaar vijfde bij het NK tijdrijden, zevende op het NK op de weg en won vorige week nog drie ritten en het eindklassement van de Tour de Bretagne Féminin.

Er was de nodige interesse van andere teams, ook hoger genoteerde internationale teams dongen naar de gunsten van Van der Breggen. Zelfs het Rabobank-team van Marianne Vos informeerde informeel of ze een transfer wilde overwegen “Maar ik blijf bij Sengers. Men heeft ambities om nog wat door te groeien, ik kan er kopvrouw zijn en hoef dus niet in dienst van een ander te rijden, wat bij sommige belangstellende teams wel het geval zou zijn geweest, en heb het er simpelweg goed naar mijn zin”, aldus Anna van der Breggen tegen een verslaggever van Wielerland.nl.

“Zij hadden eind vorig jaar vertrouwen in mijn kwaliteiten toen andere teams dat niet hadden. Ik had geen resultaten omdat ik voor mijn studie een half jaar in Ghana ben geweest, maar men durfde het toch aan. Dat wil ik toch ook belonen met mijn beslissing te blijven. Een internationaal topteam kan op een later moment in mijn loopbaan interessant zijn, nu hoop ik mij als renster verder te kunnen ontwikkelen.”

Wielrennen, Anna van der Breggen, Sengers Ladies Team

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws