Anna van der Breggen (23) naar Rabobank

| 24-08-2013

Anna van der Breggen rijdt volgend seizoen voor Rabobank Liv/Giant. De 23-jarige Zwolse maakt de overstap van het Sengers Ladies Cycling Team, waarvoor ze dit jaar en ook vorig seizoen reed. “Na twee heel toffe jaren bij Sengers, waarin ik veel heb kunnen leren en waarin ik me samen met de ploeg heb kunnen ontwikkelen, is het voor mij nu tijd om verder te gaan”, vertelt Van der Breggen. “Dit is een nieuwe stap in mijn carrière en daar ben ik denk ik aan toe.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Rabobank is de sterkste ploeg van Nederland, met een professionele begeleiding en meerdere grote rensters uit de wereldtop. Ik vond het een compliment dat zij interesse in mij toonden.” Bij Rabobank komt Van der Breggen inderdaad veel rensters tegen van een hoog niveau. Dat ziet ze echter niet als een belemmering, maar eerder als een stimulans voor haarzelf. “Ik verwacht dat er bij Rabobank voor mij een betere balans komt tussen trainen en koersen. Ik hoef straks niet meer voor alle wedstrijden top te zijn, maar kan in overleg met de ploegleiding keuzes maken. Dat komt denk ik mijn prestaties ten goede. Er zitten ook meerdere goede tijdrijdsters in het team. Dat is voor mijn ontwikkeling in die discipline een prima zaak.”

Rabobank laat bij monde van ploegleider Koos Moerenhouten weten blij te zijn met de komst van Van der Breggen. “Er waren meerdere teams geïnteresseerd in Anna. Als ze dan zo overtuigend voor jouw ploeg kiest, mag je daar wel trots op zijn”, vertelt hij. “Ze is nog jong, maar heeft ondanks haar leeftijd al zeker twee seizoenen laten zien waar ze toe in staat is. Ze is sterk in het zware rondewerk en Anna is een uitstekende tijdrijdster. Een aanwinst waar we veel plezier aan zullen beleven.”

Wielrennen, Rabobank, Anna van der Breggen, Sengers Ladies Team

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws