Anna Schuurman Overijssels sprintkampioen

| 01-04-2019

Anna Schuurman heeft zaterdag een gouden medaille in de wacht gesleept tijdens de Overijsselse Minioren Sprint Kampioenschappen. De zwemster van ZV 44 was de snelste op de 50 meter vrije slag, terwijl ze eerder op de dag ook al de beste was met het estafetteteam van de vereniging.

De kampioenschappen vonden plaats in zwembad De Steur in Kampen, waar liefst twaalf zwemmers van ZV 44 aan de start verschenen. Het spits werd afgebeten door het estafetteteam van de club en die ploeg boekte direct succes. Ruben Nooter, Emma Broekhuysen, Ruben Kragt en Anna Schuurman waren niet onder de indruk van het sterke deelnemersveld en wonnen met bijna drie seconden verschil. Vervolgens was het de beurt aan Anna Schuurman, die ook individueel succes boekte. Ze pakte brons op de 50 meter schoolslag, zilver op de 50 meter rugslag en was de beste op de 50 meter vrije slag. Dat deed ze in een keurige tijd van 37,40 seconden.

Voor Ruben Kragt kwamen er ook nog enkele individuele medailles bij. Hij snelde op de 50 meter rugslag naar een verbetering van zijn persoonlijk record en daarmee zilver, terwijl de 50 meter vrije slag en schoolslag allebei een vierde plek opleverden. Voor ValeĢrie Sakkers was er succes in de categorie meisjes minioren 5. Zowel op de 50 meter vrije slag als de 50 meter schoolslag wist zij, in prima tijden, het brons te bemachtigen. Daarnaast zwommen Anique Polinder, Lotte Boxsem, Twan Sakkers, Liselore Mateboer, Sanne Compagner, Gijs Nooter, Emma Broekhuysen, Ruben Nooter en Youp Stuifzand naar plaatsen in de top tien. Broekhuysen en Stuifzand eindigden zelfs in de top vijf van Overijssel.

Zwemmen, ZV 44

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws