Anja Esveldt nieuwe voorzitter BB-lopers

| 20-07-2014

Anja Esveldt is de nieuwe voorzitter van hardloopvereniging BB-lopers. De 48-jarige Zwolse neemt de hamer over van Borre de Gier, één van de grondleggers van de Zwolse vereniging. “Ik hoop dat iedereen zich hier thuis blijft voelen. Dit geldt ook voor de nieuwe leden”, blikt de nieuwe voorzitter vooruit op de aankomende periode.

© Annet van Raalten

BB-lopers werd opgericht in 2010 en sindsdien was Borre de Gier de voorzitter. Na vier jaar zit zijn periode er echter op en zodoende draagt hij de hamer over aan Anja Esveldt. “Al het werk wordt op een goede manier voortgezet. Daar heb ik alle vertrouwen in”, reageert De Gier op zijn vertrek. Esveldt hoopt op haar beurt de mensen binnen de club nog dichter bij elkaar te brengen. Daarbij hoopt ze dat de Zwolse atleten goed blijven presteren. “Ik ben een hardlopende voorzitter, die graag verbinding wil leggen tussen de snelste hardlopers en de hardlopers die daar omheen hangen. Ik verwacht dat de BB-lopers over twee jaar meer dan gemiddeld presteren en dat we nog altijd groeien.”

Esveldt krijgt per heden ondersteuning van de nodige personen. Diederik Verhoef heeft zijn taken als bestuurslid PR en sponsoring neergelegd en hij wordt vervangen door Erik Makkinga. Retse van de Berg neemt in het bestuur de positie van secretaris in, terwijl Juda Vecht penningmeester blijft. Het dagelijkse bestuur wordt verder gecompleteerd door trainingscoördinator Berthold Berger.

Hardlopen, BB-lopers, Borre de Gier, Anja Esveldt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws