André Smit wordt nieuwe trainer RC Zwolle

| 01-09-2013

Rugby Club Zwolle heeft in André Smit een nieuwe trainer gevonden. De Zwolse vereniging ziet zichzelf als een ambitieuze club en koos daarom voor een trainer van buitenaf. “Wij zijn een club met ambities. Om een deel van die ambities waar te maken, hebben we besloten een externe trainer aan te nemen”, zo laat de vereniging weten.

© Daniëlle van Eerden

Het gaat Rugby Club Zwolle voor de wind. Afgelopen jaar werd het eerste herenteam kampioen en dit seizoen spelen de dames zelfs al in de eerste klasse. Het is nu aan trainer Smit om die lijn te continueren. “Smit is een ervaren en professionele trainer met een indrukwekkend CV. Afgelopen jaar hebben we een beleidsplan gepresenteerd en daarin staat onder andere dat er een maximale sportieve prestatie moet worden neergezet. Om dit te bewerkstelligen hebben we Smit binnengehaald.” De nieuwe trainer is geen onbekende in Zwolle. Tijdens zijn studiejaren trainde hij bij RC Zwolle en daarnaast coachte hij al eerder bij de club.

Naast de affiniteit met Zwolle is Smit ook ervaren in het rugby. Zelf kwam hij uit in de ereklasse en was hij onder andere coach bij de rugbyers van Jong Oranje. Van die ploeg nam hij in 2011 afscheid. Ook was de trainer eerder actief in Zuid-Afrika. “Smit gaat zich in Zwolle inzetten om het eerste en tweede herenteam naar een hoger plan te tillen. Ook gaat hij damesteam ‘De Hanzeladies’ trainen. Zodoende willen we er voor zorgen dat de sporters op elk niveau kunnen doorgroeien.”

© Daniëlle van Eerden
Rugby Club Zwolle, Rugby, Hanzeladies

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws