Andere routes bij Rabo Swolsebostocht

| 29-01-2014

Toerclub Swolland organiseert op zaterdag 15 februari de eerste Rabo Swolsebostocht van 2014. De ATB-tocht, die twee keer per jaar wordt gehouden, is afgelopen jaar uitgebreid met een route van 60 kilometer en ook nu is het gelukt om de unieke tocht over de Veluwe uit te zetten. “Dankzij de tourorganisatie, diverse gemeentes en beheerders is het opnieuw gelukt”, laat de organisatie weten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De routes van de bostocht lopen nagenoeg alleen maar over onverharde wegen en single track-paden. Afgelopen jaar is de organisatie van het evenement druk bezig geweest om de tocht naar een hoger niveau te tillen, wat uiteindelijk door de wielersportbond NTFU is gewaardeerd met twee sterren. Ook dit jaar zijn er op de startlocatie en bij het clubgebouw van WZC de nodige voorzieningen. Zo is er een servicepunt van Scholten Fietsgoed, kleedruimtes, douches, EHBO en de mogelijkheid om de fiets na afloop schoon te spuiten.

Dit jaar wordt de route van de tocht voor het eerst uitgezet met pijlen in plaats van linten. “Dit op verzoek van veel deelnemers, om zodoende de route beter herkenbaar te maken. Daarnaast hebben we ook de route weer aangepast, waardoor iedereen opnieuw verrast wordt door dit prachtige natuurgebied”, aldus de organisatie. Inschrijven kan op 15 februari in de WZC-kantine, NTFU-leden krijgen daarbij 1 euro korting. Voor jeugd tot 16 jaar is de inschrijving gratis en het dragen van een fietshelm is tijdens de Swolsebostocht verplicht.

Mountainbiken, Fietsen, Rabobank, Swolsebostocht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws