Amerikaanse minipuller in de IJsselhallen

| 15-01-2015

De Amerikaanse minipuller van de Zwolse familie Dingerink is volgend weekend één van de trekpleisters van de 32ste Salland Olie Tractor Pulling. De machine komt enkele dagen voor het evenement naar Europa en maakt daarmee zijn debuut in de IJsselhallen. “Ook komt de door alcohol gestookte Maximum Risk-machine van Rob van der Waal voor het eerst naar Zwolle”, meldt de organisatie van het evenement.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De wedstrijden in de Zwolse IJsselhalen staan internationaal zeer hoog aangeschreven. De vele duizenden pk’s die de machines op de baan brengen en het bijbehorende spektakel, ze zorgen steevast voor vele enthousiaste toeschouwers. Op vrijdagavond 23 januari verschijnen voor het eerst de sport- en supersportmachines aan de start. Een dag later worden er vervolgens twee sessies verreden. De deelnemers zijn afkomstig uit binnen- en buitenland en zij starten de eerste sessie om 11.00 uur. De tweede en afsluitende sessie start om 18.00 uur, waarin de Two Wheel Drives, de Modifieds en de spectaculaire Superstocks hun kunsten vertonen.

Vele duizenden toeschouwers van over de hele wereld genieten twee dagen lang van enerverende wedstrijden, die spannend blijven tot de laatste pull. Bij Indoor Tractor Pulling is het de bedoeling om de zogenoemde sleepwagen zo snel en zo ver mogelijk over de baan naar het einde te trekken. Kaarten voor dit spektakel zijn nog altijd te koop via de site van de Indoor Tractor Pulling en bij alle Primera-vestigingen. “Vooral de zaterdagavondsessie is meestal snel uitverkocht, dus wees er snel bij”, geven de organisatoren nog mee.

IJsselhallen, Autosport, Tractor Pulling

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws