Ambitieus Swol haalt keeper uit Engeland

| 03-06-2019

Swol 1894 heeft zich voor het komende seizoen versterkt met liefst vijf spelers. Eén daarvan is keeper Jack Simcox, die zondag nog landskampioen werd met het Engelse Cheltenham. “De versterkingen geven een flinke boost”, stelt aanvoerder Menno de Vries, die ook twee spelers met ervaring in de eredivisie ziet aansluiten.

Eerder kondigde Swol al aan dat Philip van der Poel aan de slag gaat als nieuwe hoofdtrainer van de heren en in zijn kielzog werden er vijf nieuwe spelers binnengehaald. Gerwin Bijl, die eerder actief was in Apeldoorn, gaat na een sabbatical spelen voor Swol, terwijl Robin van Grol overkomt van OZPC uit Oldenzaal. Daarnaast krijgt Swol de beschikking over twee spelers met ervaring in de eredivisie: Arvid Schuiling en Merlijn Boom. De waterpoloërs speelden in de jeugd al voor Swol 1894, maar besloten destijds de overstap naar Het Ravijn te maken. Daar waren ze actief op het hoogste niveau, maar nu geven ze de voorkeur aan een terugkeer naar hun vrienden in Zwolle.

Buitenlandse invloed blijft
Swol 1894 neemt afscheid van de Deen Kevin Robert Sørensen, maar toch heeft de club weer een buitenlander aan zich weten te binden. “We hadden een keepersprobleem. Via een Italiaanse vriend kwam ik terecht bij een Engels international, Jack Simcox. Hij wordt onze keeper”, vertelt De Vries, die met de vijf aanwinsten in aanmerking wil komen voor promotie naar de eerste klasse. “Wat ik al eerder heb gezegd: als je tweede wordt, moet je het volgende seizoen altijd voor hoger gaan. We hebben hoge verwachtingen.”

Waterpolo, Swol 1894

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws