Amber Weiland plaatst zich voor NK Judo

| 25-02-2013

Amber Weiland heeft zich afgelopen zaterdag weten te plaatsen voor het NK Judo in Eindhoven. In het Groningse Scheemda bleek de jonge judoka tijdens de districtskampioenschappen de beste in haar leeftijdscategorie, waardoor zij zich op 9 maart mag meten met de beste judoka’s van Nederland.

In de Eextahal in Scheemda werden afgelopen zaterdag de districtskampioenschappen gehouden voor judoka’s onder de 12 en onder de 15 jaar. Amber kwam samen met clubgenote Merel Wolfkamp ’s morgens al uit in de categorie -15 en wist met actief judo een eerste plaats in haar poule te bemachtigen. Mede door het gebruik van de door haar aangeleerde technieken kon zij uiteindelijk ook in de aansluitende finale de winst grijpen, waardoor Amber zich plaatste voor het NK in Eindhoven. Clubgenote Merel viel uiteindelijk net buiten de eerste vier, zij plaatste zich hierdoor net niet voor het Nederlands kampioenschap.

Voor de judoka’s onder de twaalf jaar zijn de districtskampioenschappen het hoogst haalbare binnen het judo. In die categorie kwamen Marit-Ludi Wolfkamp, Lukas Lindenholz en Wessel Visscher ‘s middags uit namens Sportland Hasselt. Lukas behaalde een zeer verdiende derde plaats, door de finale om het brons binnen tien seconden te winnen met een ippon. Marti-Ludi en Wessel konden zich zaterdag helaas niet plaatsen voor de finales. Het NK in Eindhoven vindt voor Amber Weiland plaats op 9 maart, waar zij uit mag komen voor datzelfde Sportland Hasselt. Trainer Colin Kist gaat ook daar de jonge judoka ondersteunen.

Judo, Amber Weiland

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws