Alles went voor Kok, ook het shirt van SVI

| 14-09-2018

De mededeling dat Youp Kok zou vertrekken bij Berkum, deed vele wenkbrauwen doen fronsen. Inmiddels draagt hij het shirt van tweedeklasser SVI en blijkt dat het niet zo raar is om in een ander tricot te voetballen. Hij heeft zijn eerste SVI-doelpunt al op de teller staan.

Youp Kok, hier juichend voor Berkum. - © Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Als er iemand de laatste jaren vaak tussen wal en schip viel, dan was het Youp Kok wel. De 24-jarige spits was zeven seizoenen onderdeel van de eerste selectie van Berkum, maar nooit lukte het om een vaste basisplaats te veroveren. Soms mocht hij een paar wedstrijden op rij in de basis starten, maar daarna belandde hij weer op de bank. En daar was hij zat van. “Ik merkte dat ik ieder seizoen als invaller begon en vaak aan het einde belangrijk kon zijn. Daardoor heb ik mooie wedstrijden gespeeld, wedstrijden die veel voetballers nooit zullen spelen, maar ik heb ook veel op de bank gezeten. Bij SVI mag ik in de basis starten en daar word ik veel blijer van. Dat merk ik nu al.”

Alleen maar Berkum
Toch was het geen makkelijke keuze om ‘zijn’ Berkum te verlaten. Nog nooit speelde de Zwollenaar voor een andere club, zijn hele leven droeg hij het zwart en wit van Berkum. Hij had het zelf lastig met de keuze en dat gold ook voor sommige mensen binnen de vereniging. “Eerst waren er wel wat mensen die teleurgesteld waren. Omdat ik er mijn hele leven al loop, kan ik het ook met veel mensen goed vinden. Ik ben een echte Berkum-jongen. Maar toen ik het uitlegde, snapte iedereen het vrij snel. Het is gek en het was lastig, maar ik hoop op deze manier vooral het plezier terug te krijgen. Dat doel is eigenlijk al behaald.”

Met zijn overstap naar SVI deed hij qua niveau een stap terug, maar dat resulteert voorlopig wel in een basisplaats. Precies waarom hij de keuze maakte. “Ik merk dat ik belangrijker ben binnen het team en dat geeft een heel ander gevoel. Ik word er echt blijer van”, weet Kok, die in de bekerwedstrijd tegen KHC zijn eerste treffer namens SVI liet noteren. Daar moet het maar niet bij blijven, al spreekt hij, zoals veel spitsen wel doen, geen aantal te maken treffers uit. “Zaterdag spelen we tegen OWIOS en daarna begint de competitie, Ik hoop er dan vooral nog meer te maken.”

Bovenin meedraaien
SVI hoopt in de tweede klasse H hogere ogen te gooien dan vorig seizoen, toen het elfde werd. De ploeg werd aardig versterkt, want naast Kok kwamen onder andere ook Nico Veldman en Timo ter Haar naar Zwolle-Zuid. De vooruitzichten zijn goed. “Als groep willen we bovenin mee gaan draaien”, stelt Kok. “Ik vind dat we dat ook uit mogen spreken, want we hebben een jonge groep en er zit best veel voetbal in. Ik ben benieuwd wat we kunnen bereiken, misschien wel meedoen om promotie.”

VV Berkum, Voetbal, SVI, Youp Kok

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws