Alles mogelijk na eerste dag Jo van Marle

| 29-12-2016

Het Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi kent dit jaar geen uitgesproken favoriet. Die conclusie kan zonder twijfel worden getrokken na de eerste van twee speelavonden in het Landstede Sportcentrum, waar het jaarlijkse toernooi voor Zwolse veldvoetballers voor het eerst wordt georganiseerd. Be Quick ‘28, SVI, CSV ‘28 en Berkum verzamelden donderdagavond de meeste punten, maar er is vrijdagavond in de finale slechts plek voor twee teams.

Om exact 18.30 uur werd er in het Landstede Sportcentrum gestart met het duel tussen Be Quick ‘28 en CSV ‘28. Beide ploegen speelden ietwat aarzelend, waardoor er ook geen winnaar uit de bus rolde: 1-1. Vervolgens was het de beurt aan Zwolsche Boys en Berkum. Laatstgenoemde club ging in de voorgaande edities in de WRZV-hallen regelmatig met de hoofdprijs aan de haal en werd ook voor de editie van 2016 gezien als de gedoodverfde favoriet, maar de Zwolse eersteklasser wist op de eerste avond van het tweedaagse zaaltoernooi niet te imponeren. Zwolsche Boys (4-2) en Ulu Spor (1-0) werden weliswaar nipt verslagen, maar tegen zowel HTC (0-0) als ZAC (1-1) speelde Berkum gelijk. De confrontatie met vierdeklasser Ulu Spor, dat de gehele avond puntloos bleef, was misschien wel veelzeggend. Berkum, met onder meer Chris van der Meulen, Jordi Lemmens, Jeroen van Brummen en Mehran Ali Pour Asli in de gelederen, moest na de vroege goal van Frank Hoolsema alle zeilen bijzetten om die 1-0 voorsprong vast te houden.

Direct na de wedstrijd tussen Berkum en Ulu Spor kruisten SVI en Be Quick ’28 de degens. Een interessante partij, die uiteindelijk met 3-2 werd gewonnen door de ploeg uit Zwolle-Zuid. Halverwege het duel zette SVI-speler Nathan van Rijn zijn team op een 2-1 voorsprong. Die treffer leek een opmaat naar een ruimere overwinning. Maar na een gele kaart (inclusief een tijdstraf van twee minuten) voor zijn ploeggenoot Martijn Deuten, kreeg Be Quick de kans om terug te komen in de wedstrijd. De rode brigade profiteerde razendsnel (2-2), waarna Deuten vroegtijdig terug mocht keren binnen de lijnen. Dat pakte niet ongunstig uit voor SVI, want diezelfde Deuten bediende met een prima pass Dirk-Jan van Dijk en die rondde op zijn beurt koelbloedig af: 3-2. Mede dankzij de zege op Be Quick verzamelde SVI donderdagavond negen punten uit vier duels. Alleen van HTC werd verloren: 2-0.

Voor Be Quick ’28 was de nederlaag tegen SVI een domper, maar de tweedeklasser herstelde zich prima met ruime overwinningen op Zwolsche Boys (4-0) en HTC (5-0). Met tien wedstrijdpunten staat de ploeg daardoor bovenaan, al werkte de koploper - evenals ZAC - al wel vijf poulewedstrijden af. Daar waar de andere zes ploegen op de eerste speeldag van het Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi ieders vier keer in actie kwamen. Op één punt achterstand van Be Quick bezet SVI de tweede plek. En met acht punten uit vier wedstrijden liggen het ongeslagen CSV ’28 (de verrassing van de avond) en het tevens ongeslagen Berkum op de loer. De tweede speeldag van het Jo van Marle zaaltoernooi start vrijdag om 18.30 uur met het duel tussen Ulu Spor en Zwolsche Boys. Interessant is verder het programma van Berkum, dat nog speelt tegen Be Quick ‘28, SVI en CSV ‘28. Maar ook SVI - CSV ‘28 moet nog worden gespeeld. De nummers één en twee plaatsen zich voor de finale (21.15 uur). De nummers drie en vier spelen de troostfinale (20.55 uur).

Voetbal, Landstede Sportcentrum, Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi, Zaalvoetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws