Allereerste sportpas voor Ronald Mulder

| 06-04-2010

Ronald Mulder heeft op sportpark De Pelikaan symbolisch de eerste sportpassen uitgereikt. De sportpas werd dinsdagmiddag door de stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan in Zwolle gepresenteerd. De eerste echte sportpas ging naar Ronald zelf. Hij kreeg de pas uit handen van Diederik Meijntjes, verenigingsmanager van De Pelikaan.

De sportpas moet zowel de kaarthouders als de aangesloten sportverenigingen van De Pelikaan bijzondere voordelen bieden. “Ons doel is om zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen en met behulp van de sportpas krijgen wij eenvoudig inzicht in de opkomstcijfers. Daarnaast kunnen we door de pas ook makkelijk zien uit welke buurt een sporter komt”, vertelt Meijntjes, die tijdens de presentatie tevens het systeem achter de gratis sportpas demonstreerde.

Het systeem ziet er zéér simpel uit. De sportdocent krijgt een kleine scanner om zijn of haar nek, waarmee de pasjes van de sporters kunnen worden gescand. Op die manier is het voor de docent een fluitje van een cent om te zien wie er allemaal aanwezig zijn. “Het kladblok kan dus de prullenbak in. En het nieuwe systeem voorkomt een hoop administratief werk”, aldus Meijntjes.

Met de sportpas richt De Pelikaan zich in eerste instantie op bedrijven, senioren en studenten. “Tegenwoordig willen mensen zelf bepalen wanneer ze gaan sporten. En doordat wij op ons park meerdere sporten aanbieden is de sportpas zeer handig. Met de pas ben je namelijk heel flexibel en kun je zelf bepalen op welke avond je welke sport gaat beoefenen.”

Ronald Mulder, NOC*NSF, Sportpark De Pelikaan, Sportpas

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws