Ali Pour Asli: ‘Winnen is superbelangrijk’

| 30-03-2017

“We mogen daar natuurlijk geen punten laten liggen, want de concurrentie zit ons op de hielen.” Het zijn de woorden van Berkum-middenvelder Mehran Ali Pour Asli, die het zaterdag met zijn ploeg opneemt tegen Hulzense Boys. De Zwollenaren kunnen zich geen puntenverlies veroorloven, aangezien WHC op het vinkentouw zit. Die ploeg speelt zaterdag thuis tegen KHC.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkom won eerder dit seizoen relatief simpel (4-1) van Hulzense Boys en sleepte daarmee de eerste periodetitel in de wacht. Op dit moment gaat het de ploeg van trainer Arno Hoekstra nog steeds voor de wind, want het staat nog altijd bovenaan de ranglijst. Afgelopen week had Berkum wel wat meer moeite met DETO, een ‘angstgegner’. De Zwollenaren kregen jaar in, jaar uit een pak rammel van DETO, maar ditmaal waren ze met 2-1 te sterk. Toch blijft de voorsprong op de concurrentie flinterdun. WHC heeft slechts twee punten minder dan Berkum, terwijl nummer drie Bennekom zes punten minder heeft. DUNO D volgt op zeven punten van de lijstaanvoerder.

Tegenstander Hulzense Boys, dit seizoen goed voor slechts twee overwinningen, nam in de winterstop afscheid van trainer Jurgen Kok en stelde Bert-Jan Heins als diens vervanger aan. De resultaten bleven echter onder de maat, maar vorige week werd wel duidelijk dat Hulzense Boys niet onderschat mag worden. Bij Go Ahead Kampen werd er met 3-2 verloren, maar dat had ook heel anders af kunnen lopen. “Winst is daar ook weer superbelangrijk, maar we zijn al een hele tijd heel gedreven bezig en we hebben vertrouwen in eigen kunnen”, vertelt Ali Pour Asli. De wedstrijd tussen Hulzense Boys en Berkum begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Frans Assink.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Mehran Ali Pour Asli

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws