Ali Pour Asli en Duiker nieuwe topschutters

| 31-05-2012

Be Quick ’28 A1 heeft donderdagavond gehakt gemaakt van Berkum, dat op de tweede avond van het Zwols Kampioenschap Voetbal voor A1-junioren opnieuw met het A2-elftal kwam opdraven. Berkum, dat dinsdag al met 0-5 werd geklopt door SV Zwolle, moest donderdag zelfs dubbele cijfers slikken: 12-0. Lang zag het daar niet naar uit, want de eerste treffer viel vlak voor rust. Be Quick had daar voor al wel zes á zeven opgelegde kansen onbenut gelaten. De kersverse tweede divisionist maakte dat in de tweede helft echter ruimschoots goed.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Na de pauze had Be Quick ’28 het opnieuw moeilijk met het vinden van het net, maar toen de motor eenmaal ging draaien werd Berkum aan alle kanten overlopen. Mehram Ali Pour Asli had het op zijn heupen en tekende voor vier van de elf goals in de tweede helft. In iedere normale situatie zou hij zich daarmee de voorlopige topscorer van het toernooi mogen noemen, waar het niet dat hij Cas Duiker naast zich heeft staan in de spits bij Be Quick. Duiker, verleden editie van het Zwols Kampioenschap Voetbal al eindwinnaar van het topscorersklassement, werd een aantal malen fraai bediend en werkte een vrije trap beheerst binnen. Ook hij scoorde viermaal. De overige treffers kwamen op naam van Joshua Rahajaan (2), Akke Pleijsier en de volgend jaar bij Alcides spelende Taco Reijnen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Met de monsternederlaag zit de vierde editie van het Zwols Kampioenschap Voetbal voor A1-junioren er voor Berkum al op. Na twee gespeelde wedstrijden staat de teller op nul punten en is het doelsaldo maar liefst zeventien doelpunten negatief. Het lijkt alleszins aannemelijk dat in de laatste pouleronde van het toernooi op maandag 4 juni een team tot een nog slechtere score gaat komen dan Berkum. Dat betekent dat Berkum laatste wordt op het toernooi tussen de negen Zwolse amateurclubs, waarin ‘finales’ worden gespeeld voor de eerste acht plaatsen. Een grotere afgang blijft de hard werkende jongens van Berkum A2, die er donderdag sportief geen schoppartij van maakten, bespaard.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, Sportpark De Weide Steen, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws