Albert Kuijsten en Oranje Zwart uit elkaar

| 11-05-2017

Albert Kuijsten en Oranje Zwart nemen na dit korfbalseizoen afscheid van elkaar. De coach was bezig aan zijn eerste seizoen in Zwolle, maar in goed overleg is besloten om niet met elkaar door te gaan. Kuijsten keert terug naar Antilopen, Oranje Zwart gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. “Het is een combinatie van factoren. Zo was de onderlinge klik niet optimaal”, reageert de coach.

© Jan Burgman Fotografie

Kuijsten kwam in de zomer van 2016 naar Zwolle, om daar door te bouwen aan een ploeg die al even bij elkaar was. Zover kwam het alleen niet. De ene na de andere speler besloot te stoppen, het team viel uit elkaar en plotseling moest Kuijsten gaan bouwen aan een nieuwe ploeg. Die opdracht werd deels volbracht. In de zaalcompetitie eindigde Oranje Zwart keurig als vijfde, maar op het veld ontstond er een waar drama. De Zwollenaren pakten tot dusver geen enkel punt en degradeerden vorige week naar de derde klasse. “In de zaal hebben we prima dingen laten zien, maar op het veld was het heel teleurstellend. Er kwamen onder andere weer veel wisselingen, waardoor het rommelig was. Blijkbaar heb ik dan ook niet de juiste snaar kunnen raken”, is Kuijsten zelfkritisch.

Uiteindelijk blijft de samenwerking tussen trainer en club beperkt tot één jaar. Kuijsten was er voor zichzelf al snel uit. “Er was nog wel wat te halen en daar hebben we ook nog wel over gepraat, maar dit is het beste. De klik was niet goed en dan doe je het team en mij er geen plezier mee om door te gaan. De club en ik kwamen met dezelfde conclusie, dus dan is de keuze snel gemaakt.” De coach gaat verder bij het tweede team van Antilopen, waar hij als speler ook al actief was. Kuijsten heeft geen wrok richting zijn huidige werkgever. “Oranje Zwart is een leuke en gezellige vereniging, over de mensen heb ik ook geen moment klagen gehad. Het is nu aan een nieuwe trainer om Oranje Zwart op het veld weer terug te brengen naar de tweede klasse. Daar moeten ze voor gaan.”

Korfbal, Oranje Zwart, Albert Kuijsten

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws